Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Primarii ,,Agorei” au participat la concursul ,,Micii olimpici”

Vineri, vor culege roadele: medalii, diplome și măști pentru carnaval

Primarii ,,Agorei” au participat la concursul ,,Micii olimpici”

Elevii ciclului primar de la Școala Gimnazială Internațională ,,Agora" din Oradea și-au verificat cunoștințele și istețimea participând la concursul ,,Micii olimpici".

Competiția, care se desfășoară la nivel național, la matematică și limba română, este prezentată sub forma unui test grilă cu variante de răspuns, bogat ilustrată, ușor de parcurs, atractivă și chiar distractivă, pe alocuri...
La evaluare, elevii au fost încântați și mândri de rezultate. Drept recompensă, vineri, 11 iunie 2021, la ora adevărului și a bucuriei depline, urmează să culeagă roadele (premiile): medalii, diplome și măști pentru carnaval.
Organizatorii, prof. Aurelia-Ioana Venter, Tuș Beatrix, Groza Delia și doamna director, prof. Laura Pașca, îi felicită pe micii olimpici, iar campionilor le urează succes la etapele următoare!
Aurelia-Ioana Venter
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Primarii ,,Agorei” au participat la concursul ,,Micii olimpici”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 28 iulie 2021