Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

,,Am răzbit, am reușit! Felicitări tuturor copiilor noștri”!

Vineri, ,,Agora” a fost în... ,,flăcări”!

,,Am răzbit, am reușit! Felicitări tuturor copiilor noștri”!

Vineri, 11 iunie 2021, la ceas de sărbătoare, când absolvenții clasei a VIII-a s-au pregătit de marele lor festin, amfiteatrul în aer liber al ,,Agorei" s-a umplut de părinți, bunici și frați mai mici și mai mari, adunați sub culorile ,,Agorei" pentru a fi martori la victoria finală.

De la cei mai mici până la cei mai fericiți absolvenți, cu toții ne-au oferit un spectacol de vis pe marea scenă a ,,Agorei": scenete cu mare haz... (de necaz), gustate din plin și aplaudate la scenă deschisă, cântecele și vorbe de duh, asezonate cu momente de delir, alături de maeștrii dansului . Fără a face caz de rezultate și de premii, cu toții s-au întors acasă premiați și fericiți!
,,Nu-mi doresc să mai trăim așa ceva"!
Nu am avut discursuri, nu s-au făcut analize, doar două intervenții scurtisime la vârf, din partea doamnei manager Alina Angela Manolescu și a doamnei director Laura Pașca.
,,Am avut un an greu. Nu-mi doresc să mai trăim așa ceva! Cu siguranță, cel mai greu a fost pentru profesori și părinți. Să intri în școală și să vezi sălile de clasă goale, e groaznic! Cel mai frumos pentru noi a fost în februarie, când s-a deschis școala și i-am văzut pe toți în curte. De la mic la mare, fără nicio diferență, că e fată, băiat, indiferent în ce limbă vorbește, deci împreună a fost cel mai emoționant! Și mă bucur că am putut să încheiem la fel, împreună, acest an școlar. Ținem să fim tot timpul împreună pentru că suntem ca o familie, așa am crescut împreună ca niște frați și surori"!
Împreună suntem echipa ,,Agora"!
,,Așa după cum a subliniat și doamna manager Alina Angela Manolescu, am avut un an greu, dar am răzbit. Nu a fost ușor, când acasă, când la școală. Am pus pe primul loc însă sănătatea voastră, mentală și psihică, dar am reușit! Împreună suntem echipa ,,Agora". Vă felicit și vă mulțumesc din suflet"!
La final, cerul ne-a zâmbit, primind cu drag ofranda absolvenților și zecile de baloane colorate!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (90 de poze) în Galeria foto: ,,Am răzbit, am reușit! Felicitări tuturor copiilor noștri”!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 28 iulie 2021