Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Acțiuni preventive pentru euro 2020, în siguranță

La P.T.F. Borș

Acțiuni preventive pentru euro 2020, în siguranță

Acțiuni preventive ale polițiștilor, polițiștilor de frontieră și jandarmilor bihoreni, în P.T.F. Borș, în contextul debutului Euro 2020

În contextul debutului Campionatului European de Fotbal 2020, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor,alături de polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea și de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor au desfășurat o acțiune cu caracter informativ - preventiv, în Punctul de Trecere a Frontierei Borș.
Acțiunea polițiștilor bihoreni a vizat informarea cetățenilor străini cu privire la principalele prevederi legale care trebuie respectate pe teritoriul României, dar și prevenirea victimizării acestora prin diferite tipuri de infracțiuni.
Polițiștii de prevenire bihoreni au discutat cu cetățenii străini care au intrat pe teritoriul României, i-au sfătuit să aibă grijă de bunurile personale, le-au transmis modalități de prevenire a victimizării la spațiile de cazare, în momentul efectuării schimbului valutar, dar și să manifeste atenție sporită în relația cu persoanele cunoscute ocazional.
Polițiștii și partenerii de acțiune au înmânat cetățenilor străini pliante cu recomandări preventive utile, redactate în mai multe limbi de circulație internațională.
Acțiunile preventive în P.T.F. Borș au continuat și în cursul zilei de vineri, 11 iunie.
Apelul de urgenţă, prin care ne găsiţi mereu la datorie, este 112.

Trimite email

miercuri, 28 iulie 2021