Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ziua Eroilor, sărbătorită la Săliște de Vașcău

,,N-au vorbit despre patrie, dar patria s-a hrănit cu sângele lor”

Ziua Eroilor, sărbătorită la Săliște de Vașcău

„Spre voi, viteji al căror sânge a curs - hotarul apărându-l, -
Îngenunchiat, tot neamul astăzi îşi nalţă sufletul şi gândul!...
Spre slava voastră, din altare, se'nalţă fumul de tămâe,
Viteji a căror nume sfinte neşterse'n veci au să rămâe!..."
(Vasile Militaru - „Eroilor")

România se află astăzi pe harta lumii datorită curajului şi sacrificiului suprem al celor care ,,n-au vorbit despre patrie, dar patria s-a hrănit cu sângele lor".

Ziua Eroilor", sărbătoare națională dedicată eroilor căzuţi în luptă de-a lungul veacurilor pentru libertatea şi pentru apărarea şi reîntregirea neamului, a fost marcată și la Școala Gimnazială Nr.1 Săliște de Vașcău, joi, 10 iunie 2021.
Coordonați de cadrele didactice, elevii şcolii noastre au susținut un scurt program artistic cu poezii şi cântece patriotice pentru a marca semnificația acestei zile.
Activitățile la care am participat cu mic, cu mare, ne-au oferit ocazia de a trăi momente de mare intensitate afectivă, trezind în noi conştiința patriotică. Comemorarea celor care şi-au dat viaţa pentru aceste sfinte idealuri se săvârşeşte încă din 1920, când s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită de Ziua Înălţării Domnului Iisus Hristos.
Este de datoria noastră să facem cunoscute copiilor momentele importante din istoria ţării noastre, faptele de vitejie ale înaintașilor noștri și să-i cinstim cum se cuvine pe eroii neamului.
Prin recitalul de cântece și poezii, momentul de reculegere, depunerea de coroane la Monumentele Eroilor, precum și participarea la slujbele închinate acestei sărbători, răspundem interesului pe care copiii îl manifestă pentru lumea eroilor neamului, dar şi nevoii de cunoaștere a acestora.
Nu ne rămâne decât să cinstim memoria eroilor noştri şi să ne bucurăm de ce este bun în prezent privind cu încredere spre viitor căci, aşa cum spune un cântec vechi, ,,luptători de frunte suntem noi și viță de eroi".
Prof. Terme Alexandra
Găsițí mai multe poze în Galeria foto: Ziua Eroilor, sărbătorită la Săliște de Vașcău.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 28 iulie 2021