Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Expoziție de Paște la Școala „Oltea Doamna” din Oradea

„Tradiții și obiceiuri de Paște”

Expoziție de Paște la Școala „Oltea Doamna” din Oradea

La Școala cu clasele I-VIII „Oltea Doamna” din Oradea, cei mai mici și cei mai mari școlari ai ciclului primar și-au dat mâna, și-au bătut capul, au dat frâu liber imaginației în a realiza cea mai grozavă expoziție artistico-plastică în cadrul proiectului „Tradiții și obiceiuri de Paște”.

 Și a ieșit ceva de vis! Superbă și grandioasă, opera lor de artă încântă ochiul și bucură sufletul, într-o îmbinarea armonică de materiale și culori. Sunt expuse alături desene pe planșe cu flori de primăvară, peisaj, iepurași în iarbă, ouă decorate cu diferite modele populare, prin tehnica șervețelului, fluturași, coșulețe cu ouă, suport de ouă, crenguțe „înflorite”, mătase (voal) în culorile primăverii, coșuri din nuiele ornate cu flori...
 După cum le este obiceiul, copiii au pus în aceste lucrări meșteșugite, parte din bogăția și puritatea lor sufletească, dăruite „pe tavă” celei mai mari sărbători a creștinătății – Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
 „Suntem un popor bogat spiritual. Multe tradiții și obiceiuri de o mare frumusețe și o deosebită valoare spirituală sunt concentrate în jurul sfintei sărbători a Paștelui. Prin aceste lucrări, am încercat să punem la dispoziția elevilor multe și variate cunoștințe din domeniul tradițiilor, urmărind astfel să preluăm și să transmitem moștenirea culturală din generație în generație, iar micii creatori și-au exprimat personalitatea, au vibrat și au trăit în felul lor bucuria și puritatea copilărească. Întotdeauna, bucuria vine din lucruri mărunte, liniștea, din suflet, iar lumina din inima fiecăruia. Priviți și veți vedea Lumina Învierii, zămislită din zeci de suflete angelice care au vibrat pe aceeași coardă sensibilă”, a declarat Elena Pavel, învățătoarea clasei I C – coordonatorul proiectului și evenimentului.
 Expoziția este rodul bogat și binecuvântat al creației meșterilor iscusiți din clasele I A, B, D, E și F, a IV-a A, B, C, D și E (îndrumate de înv. inst. Maria Fora, Szilagyi Ileana, Laura David, Daniela Dohotariu, Cristiana Vidican, Elisabeta Simuț, Viorica Mitran, Rodica Foltuț, Luminița Petca și Romelia Ciarnău). Lucrările au fost executate în orele de abilități practice și educație plastică. (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Expoziție de Paște la Școala „Oltea Doamna” din Oradea.       

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019