Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 aprilie 2022

1.Elevii unei școli din Gorj au dat de două ori simularea la Evaluarea Națională 2022 la limba și literatura română, după ce profesorii le-au distribuit subiectele greșite / Elevii au primit subiectele adresate celor care învață în limba maghiară.
O anchetă la Școala Albeni din județul Gorj a fost deschisă de Inspectoratul Școlar, după ce elevii de clasa a VIII-a au primit ieri, la simularea Evaluării Naționale 2022 subiecte dedicate elevilor care studiază în limba maghiară și care învață limba română ca limbă secundară. După terminarea examenului, copiii au fost rechemați în sala de examen pentru a susține din nou simularea cu subiectele destinate lor, potrivit Europa FM.
Aproape 30 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Albeni, școală cu predare doar în limba română, au susținut luni de două ori simularea la Evaluarea Națională. La ora 9.00, când a început examenul, elevii au primit subiectele pentru școlile cu predare în limba maghiară, deși la Gorj nu există nicio astfel de unitate de învățământ.

2. Studenții din România ar putea accesa împrumuturi prin Fondul European de Investiții – temă discutată la Luxemburg de ministrul Sorin Cîmpeanu cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Thomsen.
Posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI) au fost discutate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Kettel Thomsen, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.
„Un subiect important pe agenda discuțiilor a fost sprijinul pe care BEI îl poate acorda procesului de dezvoltare a învățământului superior în România”, scriu reprezentanții ministerului.
„A fost analizată și oferta de suport din partea BEI pentru integrarea refugiaților ucraineni, cu accent pe sprijinul oferit elevilor și studenților. Alte teme atinse au vizat oportunitățile de cooperare în cadrul PNRR și în contextul cadrului financiar multianual (2021 – 2027), precum și posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI)”, potrivit sursei citate.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ilie Bolojan - un nou mandat de președinte

P.N.L. Bihor și-a ales noua echipă de conducere

Ilie Bolojan - un nou mandat de președinte

Sâmbătă, 17 iulie 2021, la Arena ,,Antonio Alexe" din Oradea, a avut loc Conferința județeană de alegeri a P.N.L. Bihor.

În cadrul evenimentului, a fost ales noul Birou Politic Județean al filialei, cu un mandat de patru ani.
Oaspeți ai Conferinței județene au fost atât lideri ai conducerii centrale a P.N.L., membri ai Guvernului, parlamentari, europarlamentari, precum și lideri ai altor filiale județene ale partidului. 
Din rândul oaspeților, au luat cuvântul președintele P.N.L., Ludovic Orban, premierul Florin Cîțu, europarlamentarii Rareș Bogdan și Vasile Blaga, precum și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. De asemenea, au vorbit secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca și președintele filialei P.N.L. Satu Mare, Adrian Cozma. 
Președintele filialei P.N.L. Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat evoluția performanțelor obținute de P.N.L. Bihor, în ultimele cicluri electorale. De asemenea, liderul P.N.L. Bihor a subliniat direcția de dezvoltare urmărită pentru județul Bihor și importanța pe care o vor avea, în acest sens, rezultatele echipelor de la Primăria Oradea, Consiliul Județean, Prefectura Bihor, dar și a parlamentarilor P.N.L. Bihor, respectiv importanța finanțării proiectelor județului, de către Guvernul României. 
Au mai luat cuvântul foștii co-președinți ai P.N.L. Bihor, Cornel Popa și Găvrilă Ghilea, care vor face parte și din noul Birou Politic Județean. 
Cei 692 de delegați prezenți au intrat în sală în baza dovezii vaccinării sau a unui test negativ și au votat noua conducere județeană a P.N.L. Bihor, în cabine de vot special amenajate.
Rezultatul votului pentru Biroul Politic Județean al P.N.L. Bihor
*președinte: Ilie Bolojan - 608 voturi 
*prim-vicepreședinți: Florin Birta - 607 voturi și Mircea Mălan - 554 de voturi
*vicepreședinți: Arina Moș - 592 de voturi, Călin Gal - 578, Iulian Balaj - 575, Cristian Buzlea - 570, Ioan Todoca - 521, Ioan Mărcuș - 514, Mihai Sferle - 512 și Teodor Suciu - 512 voturi:
*membri: Cornel Popa - 571 de voturi, Marcel Dragoș - 570, George Tătar - 570, Ancuța Șchiop - 560, Ionel Avrigeanu - 544, Florica Cherecheș - 543,Adrian Petroi - 527, Găvrilă Ghilea - 521, Ionuț Lazăr - 521, Liviu Andrica - 516, Gabriel Popa - 510, Mihai Toderici - 505
Florian Ciora - 499, Dan Bodea - 498 și Dorin Boca - 496;
*trezorier: Patricia Popa - 587 de voturi 
*Curtea de onoare și arbitraj: Laviniu Domocoș - 598 de voturi; 
*cenzor: Romeo Nica - 593 de voturi. 
În perioada următoare, Biroul Politic Județean va stabili delegații pentru Congresul Național de alegeri al P.N.L., ce se va desfășura în 25 septembrie 2021, la București.
(C.P.)
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Ilie Bolojan - un nou mandat de președinte.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 26 mai 2022