Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 aprilie 2022

1.Elevii unei școli din Gorj au dat de două ori simularea la Evaluarea Națională 2022 la limba și literatura română, după ce profesorii le-au distribuit subiectele greșite / Elevii au primit subiectele adresate celor care învață în limba maghiară.
O anchetă la Școala Albeni din județul Gorj a fost deschisă de Inspectoratul Școlar, după ce elevii de clasa a VIII-a au primit ieri, la simularea Evaluării Naționale 2022 subiecte dedicate elevilor care studiază în limba maghiară și care învață limba română ca limbă secundară. După terminarea examenului, copiii au fost rechemați în sala de examen pentru a susține din nou simularea cu subiectele destinate lor, potrivit Europa FM.
Aproape 30 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Albeni, școală cu predare doar în limba română, au susținut luni de două ori simularea la Evaluarea Națională. La ora 9.00, când a început examenul, elevii au primit subiectele pentru școlile cu predare în limba maghiară, deși la Gorj nu există nicio astfel de unitate de învățământ.

2. Studenții din România ar putea accesa împrumuturi prin Fondul European de Investiții – temă discutată la Luxemburg de ministrul Sorin Cîmpeanu cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Thomsen.
Posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI) au fost discutate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Kettel Thomsen, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.
„Un subiect important pe agenda discuțiilor a fost sprijinul pe care BEI îl poate acorda procesului de dezvoltare a învățământului superior în România”, scriu reprezentanții ministerului.
„A fost analizată și oferta de suport din partea BEI pentru integrarea refugiaților ucraineni, cu accent pe sprijinul oferit elevilor și studenților. Alte teme atinse au vizat oportunitățile de cooperare în cadrul PNRR și în contextul cadrului financiar multianual (2021 – 2027), precum și posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI)”, potrivit sursei citate.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Luni, a început Școala de vară la Biserica Ortodoxă cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil”

,,Copiii sunt oglinda cerului”

Luni, a început Școala de vară la Biserica Ortodoxă cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil”

Cu binecuvântarea preasfințitului părinte episcop Sofronie Drincec, luni, 2 august, 2021, a început la Biserica Ortodoxă cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil" din Oradea, o nouă ediție a Școlii de vară, o frumoasă și pilduitoare școală altfel de vacanță, devenită tradițională.

,,Totdeauna lucru tău/ Să-l începi cu Dumnezeu" (adică, cu o rugăciune), după cum ne sfătuiește și părintele Nicolae Pop, parohul Bisericii, cel care, alături de părintele profesor, inspector școlar Florin Negruțiu, este gazda și sufletul acestei îndrăgite școli de vară din Velența I.
,,Dacă vom spune cu toții ,,Tatăl Nostru", Cerul va fi mai aproape de noi, a continuat părintele paroh. Și uite așa, preoții, dascălii, copiii și tinerii prezenți în sfânta Biserică, și-au plecat genunchii și au rostit rugăciunea ... de mulțumire.
,,Copiii sunt oglinda cerului. Prin ei, Dumnezeu ne vorbește necontenit, iar voi puteți să faceți lumea mai bună. De aceea, iată, ați venit cu drag aici, și de fiecare dată, ați înnodat noi prietenii, ați deschis sufletele voastre către cer și ne-am apropiat prin voi de Dumnezeu. Vă mulțumim pentru că sunteți corifeii și apostolii lui Hristos... Fără de Dumnezeu, nimeni nu poate să facă nimic. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă ocrotească, iar această săptămână să fie o săptămână îngerească, cu zâmbet pe buze, cu bucurie în suflet, cu glasuri cristaline de copii, care să întărească nu numai biserica noastră, ci întreaga comunitate"..., a conchis părintele paroh Nicolae Pop.
Privind cu mult drag spre copii, cu sufletul deschis, părintele inspector Florin Negruțiu le-a mulțumit copiilor, tinerilor și dascălilor pentru (re)întâlnirea cu Dumnezeu, în sfânta Biserică și la o nouă ediție a Școlii de vară. Și pentru că la ediția din 2020, a fost editată revista ,,Copiii și tinerii în tinda bisericii", părintele inspector Florin Negruțiu le-a înmânat câte un exemplar celor prezenți atunci, și acum, dar și celor care li s-au alăturat astăzi.
În curtea Bisericii, cei circa 30 de participanți au încăput apoi pe mâinile dascălilor și voluntarilor care i-au înconjurat cu dragoste, dorind să le alunge emoțiile (celor veniți pentru prima oară) și să le deschidă calea spre relaxare și comunicare, spre socializare...
Promitem să vă ținem la curent, în fel și chip, cu bune practici din această școală altfel de vară.
Nu vom încheia înainte de a-i felicita pe organizatorii acestei ,,îndeletniciri pilduitoare", vorba părintelui inspector, pe truditorii dascăli și voluntari, pe părinții inspirați și dăruiți care și-au încredințat propriile odrasle bisericii și școlii, de a trăi altfel câteva zile de vacanță, în comuniune deplină cu Dumnezeu!
Moise-Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (46 de poze) în Galeria foto: Luni, a început Școala de vară la Biserica Ortodoxă cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 26 mai 2022