Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 aprilie 2022

1.Elevii unei școli din Gorj au dat de două ori simularea la Evaluarea Națională 2022 la limba și literatura română, după ce profesorii le-au distribuit subiectele greșite / Elevii au primit subiectele adresate celor care învață în limba maghiară.
O anchetă la Școala Albeni din județul Gorj a fost deschisă de Inspectoratul Școlar, după ce elevii de clasa a VIII-a au primit ieri, la simularea Evaluării Naționale 2022 subiecte dedicate elevilor care studiază în limba maghiară și care învață limba română ca limbă secundară. După terminarea examenului, copiii au fost rechemați în sala de examen pentru a susține din nou simularea cu subiectele destinate lor, potrivit Europa FM.
Aproape 30 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Albeni, școală cu predare doar în limba română, au susținut luni de două ori simularea la Evaluarea Națională. La ora 9.00, când a început examenul, elevii au primit subiectele pentru școlile cu predare în limba maghiară, deși la Gorj nu există nicio astfel de unitate de învățământ.

2. Studenții din România ar putea accesa împrumuturi prin Fondul European de Investiții – temă discutată la Luxemburg de ministrul Sorin Cîmpeanu cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Thomsen.
Posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI) au fost discutate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Kettel Thomsen, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.
„Un subiect important pe agenda discuțiilor a fost sprijinul pe care BEI îl poate acorda procesului de dezvoltare a învățământului superior în România”, scriu reprezentanții ministerului.
„A fost analizată și oferta de suport din partea BEI pentru integrarea refugiaților ucraineni, cu accent pe sprijinul oferit elevilor și studenților. Alte teme atinse au vizat oportunitățile de cooperare în cadrul PNRR și în contextul cadrului financiar multianual (2021 – 2027), precum și posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI)”, potrivit sursei citate.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

În satul Miersig, se dorește construirea unui Centru educațional pentru copii cu dizabilități, cu autism, cu sindrom down...

Despre proiectul Centrul educațional pentru copii ,,Zâmbete vesele”

În satul Miersig, se dorește construirea unui Centru educațional pentru copii cu dizabilități, cu autism, cu sindrom down...

Asociația Casa verde pentru odihnă și relaxare a realizat în satul Miersig Casa bunicilor, un centru pentru seniori fără limită de vârstă care asigură în acest moment unui număr de 24 de seniori cazare, masă, tratament, terapie și agrement cu personal calificat, iar prin proiectul Centrul educațional pentru copii ,,Zâmbete vesele” dorește să construiască acest Centru educațional, pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați, teren pe care îl deține în vecinătatea Casei bunicilor.

În acest moment, Asociația are un parteneriat cu Banca de Alimente care le oferă sprijin material constând în alimente și care și-a exprimat acordul pentru colaborare și cu Centrul educațional și un parteneriat cu Mica Fermă din Miersig care pune la dispoziția seniorilor trăsură pentru plimbare în natură, în pădurea aflată în proximitate, și măgăruși pentru terapia cu animale; ferma și-a exprimat acordul pentru colaborare și cu viitorul centru educațional.
Se caută noi parteneri
Pentru prima etapă a proiectului, etapa de construcție și dotare a Centrului educațional se caută noi parteneri: producători, distribuitori de materiale de construcții, de geamuri și uși, de gresie și faianță, de obiecte sanitare, dulgherie și țiglă, instalații electrice, instalații sanitare,
electrocasnice, mobilier, amenajări spații exterioare, aparatură medicală, aparatură digitală, jocuri educative și orice persoană fizică sau juridică care consideră că poate să sprijine îmbunătățirea calității vieții copiilor cu dizabilități, copiilor cu autism, copiilor cu sindrom down și a familiilor acestora, precum și a copiilor din familii defavorizate din județul Bihor și nu numai. Pentru a doua etapă a proiectului, etapa de implementare a programului educațional și de recuperare de tip after school și respiro, gratuit, potențialii parteneri sunt toți cei care doresc să se implice în recuperarea și integrarea în societate a acestor copii care au nevoie stringentă de ședințe de terapie și de logopedie conform unui plan de intervenție personalizat propus de specialiști și care doresc și pot să sporească astfel șansele lor de recuperare pentru a deveni adulți independenți.
Vom concluziona că Centrul educațional pentru copii ,,Zâmbete vesele" dorește să ofere, gratuit, terapie personalizată unui număr de 30 de copii cu dizabilități, sprijinindu-i, gratuit, cu ședințe de kinetoterapie, ateliere de creație și consiliere psihologică pentru acrește șansele acestora de recuperare, pentru a crește șansele lor de a deveni la maturitate independenți.
Corina Fetinca

Trimite email

joi, 26 mai 2022