Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

,,Împreună pentru o țară mai curată!” susțin și elevii de la L.T.B. ,,Emanuel”

Sâmbătă, 18 septembrie

,,Împreună pentru o țară mai curată!” susțin și elevii de la L.T.B. ,,Emanuel”

Sub motto-ul ,,Curățenie în toată țara. Într-o singură zi. În 18 septembrie2021!", Let's Do It, Romania! a organizat Ziua de Curățenie Națională, zi în care voluntari din toată țara au strâns deșeuri din natură.

Unul dintre obiectivele proiectului este acela de conștientizare a cetățenilor cu privire la importanța conservării mediului înconjurător și adoptării unui comportament responsabil în relația cu natura.
La această amplă campanie de ecologizare au participat următorii elevi de la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel„ Oradea: Oprea Tania, Blaj Natalia, Marc Debora, Fodor Alexandra, Iștoc Antonio, Filip Paul, Rus David, Szabo Daniel, Baciu Paul, Ciurdar Carla, Vesa Darius, Zumbiehl-BuduraAlexandre, Baș Maria Raluca (voluntar din Timișoara), Kiss-Roth Samuel, Pop Darius, Crăciun Rareș, Cadar Sofia, Igna Miriam, Petruș Sara, Costiniuc Daria, Teședan Naomi, Pășcuți Gloria, Tipi Iulia, Știop Imanol, Pop Timotei, Lata Sebastian, Covaci Raul, Popa Adania, Sava Sebastian, Ile Dalia, Du Plessis Jessica, Bodog Nathan, coordonați de profesorii Iștoc Florin, Iștoc Ramona și Burcă Alina.
Elevii echipați cu saci și mănuși au luat la pas Parcul Libertății, inclusiv malul Crișului Repede din dreptul acestui parc, reușind să colecteze peste 10 saci de gunoaie. Puțin saci au fost chiar plini, ceea ce denotă că se face o curățenie temeinică în zonă, dar și o creștere a responsabilității civice a locuitorilor municipiului Oradea.
Convinși fiind că exemplul personal este cel mai puternic, sperăm că am reușit să atragem atenția, alături de alți voluntari din toată țara, asupra necesității implicării fiecărui cetățean în menținerea unui mediu cât mai curat, ca parte importantă a dezvoltării durabile pe care ar trebui să ne-o dorim cu toții!
,,Nu este gunoiul meu, dar este planeta mea!"
 Prof. Iștoc Ramona
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: ,,Împreună pentru o țară mai curată!” susțin și elevii de la L.T.B. ,,Emanuel”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 16 octombrie 2021