Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Elevii Liceului Tehnologic din orașul sătmărean Tășnad în vizită la Universitatea din Oradea

„Am avut parte de o vizită extraordinar de utilă și de o primire tot atât de prietenoasă”,

Elevii Liceului Tehnologic din orașul sătmărean Tășnad în vizită la Universitatea din Oradea

Sfidând aerul rece de toamnă, un grup de 36 de elevi, din clasele a XI-a și a XII-a, împreună cu patru profesori, ai Liceului Tehnologic din Tășnad au vizitat, miercuri, 22 septembrie 2021, Universitatea din Oradea. Vizita face parte din proiectul ROSE, proiect prin intermediul căruia școala din orașul sătmărean își propune să asigure un start mai bun în viață pentru toți elevii ei.

Oaspeții Universității din Oradea au trecut pe la moderna bibliotecă a instituției, prin parcul dendrologic, aflat în inima campusului, și prin corpul B, unde au ascultat atenți povestea pendulului instalat aici în urmă cu mai bine de 60 de ani.
La Centrul de Consiliere și Servicii privind Cariera, elevii și profesorii au fost primiți de directorul centrului, psiholog dr. Adriana Borza. Ea le-a explicat oaspeților că rolul Centrului în viața Universității din Oradea coincide cu motivul vizitei lor aici. Anume, de a acorda „susținere, sprijin și îndrumare, elevilor și studenților, în ceea ce privește viitorul lor profesional". Directoarea CCSE a anunțat, în premieră, că, anul viitor, buna tradiție a școlilor de vară organizate de Universitatea din Oradea va continua, tot sub auspiciile unui proiect ROSE. „Cu siguranță vom avea școli de vară pe domeniile științelor sociale, inginerie, științe economice, educație fizică, sport și geografie. Facem asta pentru că știm cât de important este să vă alegeți cât mai bine profilul la care doriți să începeți studiile universitare", a spus psiholog dr. Adriana Borza. Musafirii nu au plecat cu mâna goală de la CCSC. Fiecare a primit câte un rucsac, imprimat cu sigla Universității din Oradea, o pereche de căști audio și un pliant care prezintă toate oportunitățile educaționale pe care instituția le pune la dispoziția tinerilor absolvenți.
Elevii din Tășnad s-au bucurat chiar și de ocazia de a culege mere coapte din pomii aflați în incinta campusului.
„Am avut parte de o vizită extraordinar de utilă și de o primire tot atât de prietenoasă", a spus Lavinia Tătar, profesoară de Literatura Română la Liceul Tehnologic din Tășnad. „Suntem foarte bucuroși ca, în cadrul acestui proiect, să putem vizita Universitatea Oradea. Pentru elevii noștri, ea reprezintă cea mai bună șansă de a-și continua studiile la nivel universitar. Existența Universității din Oradea este un mare avantaj, de care sper să profite cât mai mulți dintre ei".
Elevii și profesorii din orașul Tășnad au mai vizitat Muzeul Țării Crișurilor, grădina zoologică și piața centrală a Oradiei.
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Elevii Liceului Tehnologic din orașul sătmărean Tășnad în vizită la Universitatea din Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 16 octombrie 2021