Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Sâmbătă, în Parcul Nicolae Bălcescu, Cupa sărmăluțelor

,,Omenia mai presus de toate”!

Sâmbătă, în Parcul Nicolae Bălcescu, Cupa sărmăluțelor

Concurs de gătit în aer liber cu zero deșeuri!

La data de 25 septembrie 2021, reprezentanții Partidului Puterii Umaniste - social liberal, Filiala Județeană Bihor, în colaborare cu Asociația Consultanților de Mediu Oradea, organizează în Parcul ,,Nicolae Bălcescu" din Oradea, concurs de gătit în aer liber cu zero deșeuri.
Scopul concursului este de a găti produse culinare: sarmale, cu ingrediente sănătoase, tradiționale, folosind ca materie primă de bază carnea, în combinație sau asociere cu orezul ori cu alte ingrediente, precum și clătite, cu gem.
Un alt scop important al concursului este acela de a promova grija pentru natură, fapt pentru care, în cadrul evenimentului, se vor folosi tacâmuri, pahare, farfurii din materiale biodegradabile, și ghidarea populației în schimbarea stilului de viață, astfel încât deșeurile și produsele considerate nefolositoare să nu mai ajungă la incineratoare sau la gropile de gunoi, ci să poată fi refolosite prin colectarea selectivă. În acest sens, vor fi împărțiți fluturași și vor fi prezenți oameni care vor depozita  selectiv  deșeurile, transmise ulterior către Bene Internațional în vederea reciclării.
Evenimentul se va desfășura cu respectarea normelor sanitare impuse pentru combaterea pandemiei Covid-19.
Program
Ora11.00 - Festivitatea de deschidere
      11.15 - Începerea concursului
      11.16 - Degustarea clătitelor
      16.15 - Festivitatea de premiere
      16.15 - Degustarea sărmăluțelor
Cei prezenți vor putea degusta sărmăluțele și clătitele pregătite de către concurenți, cu mult drag și respect pentru mediul înconjurător. (Monica P.)

Trimite email

sâmbătă, 16 octombrie 2021