Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Prima ediție a Conferinței Internaționale de Istorie „Acta Historica Civitatis Lugosiensis”

Universitatea din Oradea, prezență de marcă la

Prima ediție a Conferinței Internaționale de Istorie „Acta Historica Civitatis Lugosiensis”

În perioada 17-19 septembrie 2021, la Lugoj, sub patronajul Universității Europene „Drăgan", s-au desfășurat lucrările primei ediții a Conferinței Internaționale de Istorie „Acta Historica Civitatis Lugosiensis".

Evenimentul, caracterizat de organizatori ca un prilej „de intense dezbateri și schimburi de idei", a avut ca parteneri Centrul de Studii Interdisciplinare Oradea - Chișinău, al Universității din Oradea, Universitatea din Padova și Universitatea de Stat din Moldova.
Prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș, directorul Consiliului Școlii Doctorale - domeniul Istorie, al Universității din Oradea și al Școlii Doctorale de Istorie de la Facultatea de Istorie a Universității din Lugoj, și prof. dr. Constantin T. Stan au reconfigurat, pentru cei prezenți, secvențe semnificative din istoria orașului Lugoj, a Banatului și a altor ținuturi învecinate, pe baza celor mai recente investigații arhivistice. Expunerile științifice prezentate în cadrul conferinței vor fi reunite între copertele unui volum care ar urma să apară la Editura Muzeului Țării Crișurilor din Oradea.
Cu același prilej, Editura „Ratio et Revelatio", parteneră a Școlii Doctorale de Istorie - Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir" de la Universitatea din Oradea, a făcut o generoasă donație de carte instituției gazdă a conferinței, Universitatea Europeană „Drăgan", condusă de prof. univ. dr. Dumitru Cornean.
Evenimentul s-a bucurat și de o consistentă secvență muzicală. Nume importante ale vieții culturale lugojene încântându-și publicul cu interpretări lirice și de pian. Așa s-a născut ideea organizării unor serate muzicale similare, cu aceiași interpreți, în mediile universitare din Oradea, Padova și Chișinău.
Prima ediție a Conferinței Internaționale de Istorie „Acta Historica Civitatis Lugosiensis" s-a constituit într-o „contribuție importantă la rescrierea istoriei Banatului, a celei naționale, din perspectiva metodologiei actuale, un prim pas în procesul elaborării unei istorii a Lugojului", după cum aprecia prof. dr. Constantin T. Stan. În plus, „magiștrii, doctoranzii, istoricii, filologii, lingviștii și cercetătorii așteaptă deja, cu speranță, ediția a II-a a Conferinței Internaționale de Istorie «Acta Historica Civitatis Lugosiensis», Lugoj - 2022", se arată în comunicatul de presă dat publicității la finalul evenimentului.

Trimite email

sâmbătă, 16 octombrie 2021