Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Proiectul ROADPOL Safety Days

Lecții de siguranță rutieră, simulări cu ochelari care induc efectele consumului de alcool și droguri...

Proiectul ROADPOL Safety Days

Lecții de siguranță rutieră, simulări cu ochelari care induc efectele consumului de alcool și droguri, veste reflectorizante pentru bicicliști și recomandări preventive prețioase, oferite participanților la trafic de polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni, în cadrul proiectului ROADPOAL Safety Days.

În perioada 16 - 22 septembrie 2021, sub genericul „Alege viața!" polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni au desfășurat o serie de activități preventiv-educative în cadrul proiectului ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.
Acțiunile preventiv-educative ale polițiștilor bihoreni s-au desfășurat în municipiile Oradea și Marghita și în localitatea bihoreană Săcueni și s-au adresat tuturor categoriilor de participanți la trafic, copii, părinți și bunici, în calitate de pietoni, bicicliști sau conducători auto.
Astfel, polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni au interacționat cu bicicliștii prezenți în trafic, i-au consiliat cu privire la regulile de circulație pe care trebuie să le respecte pentru a fi protejați atunci când circulă cu bicicleta pe drumurile publice, reguli de comportament în trafic, cu privire la modul în care trebuie să fie echipată bicicleta și le-au oferit acestora veste reflectorizante.
De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii de prevenire și de la rutieră le-au oferit conducătorilor auto, dar și tinerilor și adolescenților care în curând vor deveni conducători auto, ochelari care induc efectele consumului de alcool și droguri, și care simulează starea de deteriorare produsă de alcool sau de alte substanțe psihotrope, pentru a avea ocazia de a experimenta, în siguranță, efectele negative și de a înțelege riscurile la care se expun atunci când consumă alcool sau droguri.
De asemenea, polițiștii bihoreni au discutat cu copiii pe teme de educație rutieră, despre semnificația indicatoarelor rutiere și despre riscurile pe care le pot întâlni în trafic.
La 21 septembrie a.c., cu ocazia Zilei europene fără accidente rutiere mortale, polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni au fost prezenți în Parcul Brătianu din municipiul Oradea, la evenimentul „Fă mișcare. Rămâi sănătos", organizat în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, în cadrul căruia au discutat cu copiii implicați în eveniment despre importanța respectării regulilor de circulație.
De asemenea, polițiștii bihoreni au fost prezenți la evenimentul „Zilele cartierului Europa", din municipiul Oradea, în cadrul căruia au susținut o lecție de educație rutieră, pentru copiii, părinții și bunicii prezenți la această manifestare.
Acțiunile polițiștilor bihoreni au beneficiat de implicarea reprezentanților Laboratorului pentru Siguranță Rutieră (Agenția pentru Dezvoltare Durabilă a județului Bihor) și ai Asociației pentru Educație și Siguranță Rutieră.
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Proiectul ROADPOL Safety Days.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 16 octombrie 2021