Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Geometrician`sViews”

Un nou proiect Erasmus+ la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș

„Geometrician`sViews”

Începând cu 1 martie 2021 la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș" Beiuș se desfășoară activitățile proiectului Erasmus+ Geometrician`sViews, nr. 2020-1-FR01-KA227-SCH-095534.

Proiectul se derulează pe o perioada de 24 de luni (martie 2021-februarie 2023), alături de parteneri din Croația, Spania, Serbia, Italia și Grecia. Inițiatorul proiectului este Asociația Les Maths en Scène din Toulouse, Franța.
Echipele de proiect vor realiza broșuri educaționale care vor aborda subiecte diferite din cele 60 de teme propuse din domeniile matematică, științe și artă. În realizarea produselor intelectuale, pentru expoziție, vor fi implicați un cercetător (din mediul academic) și un artist, fiecare descriind produsul din punct de vedere științific, respectiv artistic, pe lângă punctul de vedere exprimat de elevi. Aceste produse vor fi expuse și în cadrul unui muzeu virtual.
Proiectul are ca scop introducerea culturii matematice prin lumea artistică și științifică. Obiectivele proiectului sunt: dezvoltarea și consolidarea schimburilor între alte discipline și matematică, încurajarea elevilor de a-și cultiva creativitatea, latura inductivă și estetică și de a descoperi plăcerea practicării matematicii, încurajarea muncii în echipă.
Elevii Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș" vor fi implicați în activitățile proiectului începând cu luna octombrie 2021. O parte din acești elevi vor avea șansa să participe în Franța la un schimb de bune practici cu elevii de acolo.
Până în momentul de față, au avut loc lunar întâlniri virtuale ale membrilor echipei și o întâlnire transnațională a coordonatorilor la Toulouse (Franța), în perioada 2-5 septembrie 2021. Și echipa Colegiului Tehnic a fost prezentă, (prof. Feneși Jemima și prof. Sabău Corina) participând la activitățile propuse de Asociația Les Maths en Scène și la conferințe ale profesorilor francezi și spanioli. S-au pus la punct detalii administrative și s-a stabilit următoarea întâlnire în Grecia, în luna mai 2022.
Matematica se integrează într-o vastă țesătură care include elemente ale tuturor domeniilor culturii. Matematica are o componentă artistică și arta are o componentă științifică și matematică. Matematica și arta își împrumută una alteia noțiuni și concepte: cifrele, figurile se regăsesc în diferitele ramuri sau orientări artistice, după cum și matematica poate avea o frumusețe supremă, rece, precum cea a unei sculpturi. De exemplu, sculpturile lui Brâncuși sunt matematice prin designul geometric și eleganță.
Echipa de gestiune  de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș" Beiuș este formată din: Crina-Aurelia Bercovici - responsabil cu implementarea proiectului, responsabil cu comunicarea, responsabil administrativ-logistic, responsabil cu activitatea științifică din proiect; Claudia- Florina Cighir - responsabil cu evaluarea impactului, responsabil cu pregătirea culturală din proiect; Jemima Feneși - responsabil cu monitorizarea, responsabil cu activitatea artistică; Corina-Emilia Sabău - responsabil cu diseminarea și exploatarea rezultatelor, responsabil cu pregătirea lingvistică; Edit Szatmari - responsabil cu vizibilitatea proiectului, responsabil cu activitatea digitală din proiect; Rodica Frențiu - responsabil financiar.
Reporteri: Corina Sabău și Jemima Feneși

Trimite email

sâmbătă, 16 octombrie 2021