Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Au fost premiați absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat în 2021

Vineri, 10 septembrie, în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Bihor,

Au fost premiați absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat în 2021

,,Să știți că am emoții. Am emoții mari pentru că, astăzi (vineri - n.n.), celebrăm performanța. Prin Ordinul de ministru nr. 5.185 din1 septembrie 2021, s-a hotărât și premierea acestei performanțe.

Dragi elevi, prin ceea ce voi ați reușit, v-ați demonstrat că se poate și ați demonstrat că se poate. Prin urmare, sper ca exemplul vostru să fie urmat de aici în colo de cât mai mulți elevi", a spus inspectorul școlar general Horea Florian Abrudan, în debutul întâlnirii. I-a felicitat și le-a mulțumit lor, părinților și profesorilor alături de care au obținut aceste performanțe, după care le-a înmânat Diploma de excelență și câte un premiu în bani (1.000 de lei pentru media 10 la Evaluarea Națională și 3.000 de lei pentru media 10 la Bacalaureat).
În Bihor, la cele două examene naționale susținute în cadrul sesiunilor din vară, au obținut media 10 la Evaluarea Națională patru elevi: Guiaș Lorena Ștefania, de la Colegiul Național ,,Iosif  Vulcan" din Oradea, Moga Vlad Mihai și Pașca Iulia Ana, ambii de la Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu", Oradea și Oneț Larisa Maria Dayana, de la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna", Oradea, iar la Bacalaureat, șapte: Balint I.C. Adelina Ramona, Ban C. Raluca Claudia și Ciurba I.T. Alexandra Maria Monica, toate trei de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu", Oradea, Bodiu V.S. Maria Patricia și Filimon G. Andreea Yasmina, ambele de la Colegiul Național ,,Onisifor Ghibu", Oradea, Ghenț A. Alex Ionuț , de la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel", Oradea și Mihalache D. Mihaela, de la Colegiul Național ,,Avram Iancu" din Ștei.
Felicitări, și să vă împliniți visele pentru o carieră de succes!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto:

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 16 octombrie 2021