Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„STOP traficului de persoane”

Conferinţa de lansare a proiectului pilot

„STOP traficului de persoane”

Fundația Șinca a organizat Conferinţa pentru lansarea proiectului pilot „STOP traficului de persoane" care are ca scop principal educarea adulților în vederea prevenirii traficului de persoane în toate formele acestui fenomen în rândul copiilor și adolescenților.

Evenimentul s-a desfăşurat în data de 24.09.2021, în intervalul orar 17.30 - 19.30, sub cupola Fundației CREFOP din Oradea. 
Conferinţa a reunit reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor care activează în domeniul de combatere a traficului de persoane şi a marcat lansarea unui parteneriat consolidat între sectorul guvernamental, organizații non-guvernamentale și sectorul privat.
Scopul proiectului este abolirea fenomenului traficului de persoane prin educație cu ajutorul unui instrumentar gratuit, elaborat pentru beneficiarii proiectului compus din materiale video, audio, foto și ghiduri elaborate pe diferite categorii de vârstă.
Din tematica prezentărilor se pot enumera:
- Traficul de persoane: Concepte, Statistici și Cazuistică;
- Metode și tehnici utilizate în fenomenul traficului de persoane;
- Metode și mijloace de prevenție online;
- Metode de racolare utilizate de traficanți în mediul online;
- Utilizarea canalelor de socializare: securizarea și păstrarea confidențialității pe platformele de socializare precum TikTok, Instagram, Facebook etc.;
- Securitate online și sisteme și aplicații de control parental.
Datorită caracterului specific al domeniului de combatere a traficului de persoane și a nevoii de a proteja identitatea persoanelor active în acest domeniu, și care au participat la acest eveniment, discuțiile au avut loc în limba română cu respectarea regulilor Chatham House.
George-Marius Șinca 

Trimite email

sâmbătă, 16 octombrie 2021