Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Proiectul educativ Blending Arts: Reading an Artefact

Joi, o nouă întâlnire de proiect,

Proiectul educativ Blending Arts: Reading an Artefact

În ianuarie 2021, a început derularea, la Muzeul Țării Crișurilor, a proiectului educativ Blending Arts: Reading an Artefact, care este rezultatul unui parteneriat încheiat între Universitatea Oradea, Muzeul Țării Crișurilor, licee din Oradea și Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor".

Acest proiect presupune organizarea unor întîlniri periodice cu elevii, în cadrul cărora se fac exerciții de vorbire creativă în limba engleză, avînd ca temă un artefact din patrimoniului Muzeului Țării Crișurilor. Dacă la început întîlnirile, șase la număr, au avut loc numai online, pe platforma Zoom, joi, 23 septembrie 2021, a avut loc prima întîlnire față în față.
Echipa acestui proiect este formată din profesori, studenți, muzeografi și elevi, aceștia din urmă fiind principalii beneficiari ai acestui program: prof. univ. dr. Magda Danciu, Asociaţia „Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor" - coordonator de proiect; dr. Ciure Florina, Muzeul Ţării Crişurilor, șef Secție Istorie - membru de proiect; Lavinia Ungureanu, Muzeul Ţării Crişurilor, muzeograf (pedagogie muzeală) - membru de proiect; dr Ronald Hochhauser, Muzeul Ţării Crişurilor, muzeograf - membru de proiect; Dacian Coita, Asociaţia „Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor", preşedinte - membru de proiect; lect. univ. dr. Giulia Suciu, Facultatea de Litere, Universitatea din Oradea - membru de proiect.
Licee participante sunt: Liceul Teoretic „Ady Endre", Colegiul Naţional „Mihai Eminescu", Colegiul Naţional „Iosif Vulcan", Colegiul Naţional „E. Gojdu", Colegiul Economic „Partenie Cosma", Liceul Teologic Baptist „Emanuel", Liceul Teologic Penticostal „Betel", Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu", Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul".
Proiectul se va finaliza în decembrie 2021.
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Proiectul educativ Blending Arts: Reading an Artefact.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 16 octombrie 2021