Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Cupa sărmăluțelor - concurs de gătit în aer liber în scop caritabil,cu zero deșeuri

,,Omenia mai presus de toate”

Cupa sărmăluțelor - concurs de gătit în aer liber în scop caritabil,cu zero deșeuri

Sâmbătă, 25 septembrie 2021, în Parcul ,,Nicolae Bălcescu" din Oradea, a avut loc prima ediție a concursului de gătit în aer liber intitulat ,,Cupa sărmăluțelor", organizat de către reprezentanții Partidului Puterii Umaniste social-liberal, în colaborare cu Asociația Consultanților de Mediu Oradea.

Concurenții au primit ingredientele pentru cele două preparate culinare, sarmale și clătite, iar la standurile de gătit au participat opt echipe, numărând în total 38 de persoane cu vârste diferite, care au reușit să demonstreze pe lângă îndemânare, că omenia trebuie să fie mai presus de toate, indiferent de vremurile pe care le trăim, aceasta deoarece dacă fiecare om contribuie cu părticica lui de efort, se pot obține rezultate deosebite, atât în societatea în care trăim cât și în grija pentru mediu. 
Imediat după startul concursului, în timp ce se găteau sarmalele au fost pregătite și primele clătite care au fost degustate de participanții la eveniment. 
În acest timp, deoarece evenimentul a avut și o componentă umanitară, doamna deputat Steluța Cătăniciu, împreună cu domnul Edward Debelka, liderul politic al P.P.U. S-L Bihor, au înmânat pachete cu alimente și dulciuri beneficiarilor cantinei de ajutor social. 
În jurul orei16, membrii juriului, Steluța Cătăniciu, Florian Drăghici și David Ruska, au degustat, deliberat și premiat!
S-au decernat premiile la categoriile de concurs și anume: ,,Cea mai rapidă echipă", ,,Cele mai gustoase sarmale", ,,Cele mai aspectuoase sarmale", ,,Cele mai consistente sarmale", ,,Cea mai frumoasă aranjare în ceaun", ,,Cele mai frumoase sarmale conice", ,,Cele mai aromate sarmale" și ,,Cea mai bine organizată echipă". 
Cele aproximativ 3.000 de sărmăluțe gătite la concurs au fost servite în farfurii cu tacâmuri biodegradabile și degustate de către participanții la eveniment, cu voie bună și respect pentru mediul înconjurător.  În acest sens s-au împărțit fluturași ce promovează reciclarea selectivă, iar reprezentanții companiei Bene Internațional au depozitat selectiv deșeurile care au fost transmise pentru reciclare.
Monica Popovici
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Cupa sărmăluțelor - concurs de gătit în aer liber în scop caritabil,cu zero deșeuri.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 16 octombrie 2021