Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

,,Ziua Mondială a Curățeniei” marcată la Adăpostul de Noapte

Joi, 23 septembrie

,,Ziua Mondială a Curățeniei” marcată la Adăpostul de Noapte

Direcția de Asistență Socială Oradea, alături de Firma SPOTless Oradea, în cadrul unei colaborări, au marcat joi (23 septembrie 2021), Ziua Mondială a Curățeniei, printr-o acțiune de responsabilitate socială.

Acțiunea vizează comunitatea vulnerabilă din Oradea, respectiv persoanele fără adăpost din cadrul Adăpostului de Noapte, situat pe str.J.Gutenberg nr.8.
În acest sens, personalul firmei de curățenie împreună cu beneficiarii Adăpostului și colegii din cadrul acestuia au realizat o acțiune de igienizare, dezinfecție și curățire a spațiilor care deservesc Adăpostul de Noapte.
Înainte de începerea activității beneficiarii au primit câteva sfaturi și sugestii pentru a face curățenie rapid și ușor și care să îi ajute să-și păstreze camera mereu aranjată și primitoare.
Acțiunea și-a propus să evidențieze faptul că  suntem cu toții responsabili de lumea în care trăim, de  mediul sănătos pe care îl creăm, iar protejarea mediului înconjurător și a spațiului de locuit trebuie să reprezinte un stil de viață. Totul pornește de la lucruri mărunte, de la curățenia în primul rând a propriului spațiu de locuit.
"Mulțumesc d-nei Larisa Vandici, administrator al firmei SPOTless Oradea și colegilor dânsei pentru că s-au gândit la semenii lor mai puțin norocoși, pentru implicare în comunitate și nu în ultimul rând  pentru exemplul de responsabilitate socială pe care l-au oferit. Mai mult, pe lângă preocuparea permanentă pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor furnizate celor din comunitate, ne propunem să continuăm acest tip de activități și pe viitor, pentru ca astfel să contribuim la îmbunătățirea calității vieții persoanelor de aici, oferindu-le un spațiu curat, igienizat și prietenos", a declarat directorul D.A.S. Oradea, d-na  Anca Grama.
,,Astăzi (Joi - n.n.) este Ziua Mondială a Curățeniei și acțiunea de azi, am dori să fie prima ediție dintr-un lung șir de acțiuni, pe care ni le dorim periodice. Orice persoană își dorește un spațiu de locuit curat și ordonat, curățenia fiind importantă în special pentru sănătatea noastră. Am ales această zi pentru a dărui acestor persoane necăjite o rază de soare și o încăpere caldă, curată și primitoare", a precizat d-na Larisa Vandici, administrator al firmei SPOTless Oradea.
Adăpostul de Noapte, cu o capacitate de 71 de locuri,  vine în sprijinul persoanelor lipsite temporar de adăpost, serviciile oferite aici răspunzând atât nevoilor de bază ale beneficiarilor - asigurarea cazării și a hranei zilnice, cât și sprijin pentru dezvoltarea abilităților de comunicare, a celor practice pentru viață, integrarea pe piața muncii (mediere în vederea obținerii unui loc de muncă) și consiliere, acestea contribuind la îmbunătăţirea nivelului lor de trai şi ajutor pentru depăşirea acestei perioade dificile din viaţa lor.

Trimite email

sâmbătă, 16 octombrie 2021