Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Vernisajul expoziției Opriți timpul!

Marți, 28 septembrie, ora 16.00,

Vernisajul expoziției Opriți timpul!

Uniunea Femeilor din Bihor organizează, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, vernisajul expoziției Opriți timpul!, care va avea loc în data de 28 septembrie 2021, ora 16.00, la sediul Muzeului Orașului Oradea (Cetatea Oradea, P-ța Emanuil Gojdu nr.39-41).

Expoziția face parte din proiectul Cetățeni activi la puterea a treia, coordonat de doamna ing. Miorița Săteanu, președinta de onoare a Uniunii Femeilor din Bihor și cetățean de onoare al municipiului Oradea. Proiectul prevede sărbătorirea în 1 Octombrie a Zilei  Internaționale a Persoanelor Vârstnice, conform Rezoluției nr. 45/106/14.12.1990, adoptate de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, prilejuind, totodată, alegerea membrilor Parlamentului Seniorilor.
Acțiunea pune în lumină semnificația și importanța acestei zile și urmărește promovarea respectului față de generațiile înaintașilor noștri și față de cei ajunși la vârsta senectuții. De asemenea, susține promovarea de către autoritățile locale și județene a valorilor morale și etice ale familiei tradiționale în care trăiesc vârstnici și contribuie la conlucrarea între generații.
Expoziția Opriți timpul! își propune să ofere un bun prilej pentru etalarea capacităților creative, îndemânării, iscusinței și bunei cunoașteri a tehnicii realizării unor obiecte de artă (în domeniul picturii, sculpturii, decorațiilor interioare, cusăturilor și broderiilor), obținute prin dăruirea și talentul persoanelor vârstnice.

Trimite email

sâmbătă, 16 octombrie 2021