Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La etapa națională

Cu produsele finale, la Brăila,

La etapa națională

Câștigătorii etapei județene a concursului național „Made for Europe” au plecat astăzi la etapa națională, care se va desfășura la Brăila, în 4-6 mai.

În scopul valorizării și promovării experiențelor pozitive  acumulate de unitățile de învățământ preuniversitar în derularea proiectelor de cooperare europeană, Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului a lansat concursul național „Made for Europe”. La prima ediție s-au putut înscrie toate unitățile de învățământ preuniversitar care au derulat cel puțin un proiect de cooperare europeană în perioada septembrie 2003 - august 2006.
La nivelul județului Bihor, la etapa județeană, au participat cu produse finale ale proiectelor zece unități de învățământ (școlile gimnaziale „Dacia” din Oradea și „Nicolae Popoviciu” din Beiuș, colegiile tehnice orădene „Mihai Viteazul” și „Dimitrie Leonida”, Grupul Școlar Industrial „Unirea” din Ștei, Colegiul Național „Samuil Vulcan” din Beiuș, Liceul de Artă din Oradea, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”,  Colegiul Economic „Partenie Cosma” și Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr.1 Oradea). Produsele finale jurizate sunt expuse pe holul central al Inspectoratului Școlar, iar expoziția rămâne deschisă până în 9 mai, după cum ne-a precizat prof. Florin Negruțiu, inspector școlar, responsabil cu proiectele europene.
Astăzi au plecat cu produsele la etapa națională (de la Brăila) reprezentanții celor trei școli care au câștigat etapa județeană. E vorba de elevii Monica Lazău (de la C.E. ”Partenie Cosma”, Dorin Bot, de la C.T. „Mihai Viteazul” și Horvat Judith, de la C. S. E. I. nr.1 Oradea).  (Ovi Dan)

Trimite email

luni, 24 iunie 2019