Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Întâlnire de lucru la Centrul Cultural Multifuncțional

Miercuri, vizită pe teren

Întâlnire de lucru la Centrul Cultural Multifuncțional

Miercuri, 6 octombrie 2021, a avut loc o vizită pe terenul unde se va construi Centrul Cultural Multifuncțional, un proiect dezvoltat de Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, la care au fost invitați toți cei interesați de concursul de soluții.

Întâlnirea a fost organizată de vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, și secretariatul tehnic al concursului. Reprezentații a două firme de arhitectură și proiectare din Oradea au răspuns invitației de a participa la discuții. Pe lângă domnul Gal, au fost prezenți și alți doi membri ai juriului, Ioana Filip - arhitect-șef în cadrul C.J. Bihor și Radu Fortiș - arhitectul-șef al Primăriei Oradea.
Clădirea ar urma să aibă o sală principală cu o capacitate de 1.000 - 1.200 de locuri și alte săli de conferințe adiacente. Centrul cultural va fi construit pe o suprafață de aproximativ 3.500 de metri pătrați și va avea o înălțime maximă de 24 de metri. Acesta va fi construit în perimetrul delimitat de terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv ,,Bihorul", Colegiul Economic ,,Partenie Cosma", Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai" - Bihor, Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal, Inspectoratul Teritorial de Muncă, noul sediu al Curții de Conturi și strada Făgărașului.
Urmând să găzduiască spectacole, concerte, congrese sau conferințe, noul centru va contribui la dezvoltarea turismului cultural, științific și de afaceri în Municipiul Oradea și județul Bihor.
Ne bucurăm pentru interesul pe care îl vedem deja din partea mai multor firme de arhitectură și proiectare. Scopul întâlnirii de astăzi (miercuri - n.n.) a fost acela de a prezenta amplasamentul pe care va fi ridicat Centrul Cultural Multifuncțional și de a răspunde întrebărilor și nelămuririlor legate de acest proiect. Am fost deja contactați și de arhitecți din țară care vor veni în vizită la Oradea. Cu această ocazie, vrem să îi asigurăm pe toți de disponibilitatea noastră de a mai organiza astfel de discuții și vizite în teren", a precizat Călin Gal, vicepreședintele C.J. Bihor.
Toți cei interesați își pot înscrie proiectele în cadrul concursului de soluții până la data de 30 noiembrie, inclusiv. Pe pagina https://www.cjbihor.ro/centrucultural pot fi accesate documentația pentru concurs, documentația suport, documentația foto și video, calendarul și datele de contact.

Trimite email

sâmbătă, 16 octombrie 2021