Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar, precum și măsurile care se impun în domeniile HoReCa... (14)

Astăzi, vă prezentăm hotărârile 66, 67 și 68

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar, precum și măsurile care se impun în domeniile HoReCa... (14)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (C.J.S.U. Bihor), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de vineri, 8 octombrie 2021, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar, precum și măsurile care se impun în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment la nivelul localităților din județul Bihor, în funcție de incidența cazurilor Covid-19 din fiecare localitate.

Decizia a fost adoptată în aplicarea Hotărârii Guvernului nr. 1090 din 7 octombrie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.
Conform Hotărârii C.J.S.U. Bihor nr. 67/2021, adoptată în baza analizei Direcției de Sănătate Publică Bihor (D.S.P. Bihor), lista localităților în care se aplică restricții cuprinde:
*20 de localități cu incidență mai mare de 2 cazuri și mai mică de 3 cazuri/1.000 de locuitori: Suplacu de Barcău, Oşorhei, Pomezeu, Beiuş, Borş, Lugaşu de Jos, Câmpani, Tarcea, Uileacu de Beiuş, Borod, Ştei, Gepiu, Marghita, Bunteşti, Măgeşti, Vaşcău, Salonta, Pocola, Auşeu, Abram;
*22 de localități cu incidență mai mare de 3 cazuri și mai mică de 6 cazuri/1.000 de locuitori: Săcădat, Oradea, Brusturi, Paleu, Lăzăreni, Aştileu, Sâmbăta, Derna, Nojorid, Remetea, Nucet, Cefa, Biharia, Şimian, Tileagd, Cărpinet, Vadu Crişului, Budureasa, Răbăgani, Aleşd, Diosig, Tămăşeu;
*10 localități cu incidență mai mare de 6 cazuri și mai mică de 7,5 cazuri/1.000 de locuitori: Lunca, Hidişelu de Sus, Tărcaia, Sântandrei, Sânmartin, Sălard, Girişu de Criş, Căbeşti, Cetariu, Toboliu;
*4 localități cu incidență peste 7,5 cazuri /1.000 locuitori: Spinuș, Țețchea, Ceica și Chișlaz.
Precizăm totodată că, în aplicarea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 7674 din 7.10.2021, la nivelul satului Telechiu din comuna Țețchea s-a instituit carantina zonală pentru o perioadă de 14 zile.
Măsurile de limitare în localitățile de la nivelul județului se impun gradual, în funcție de incidența cumulată la 14 zile a numărului de cazuri din fiecare localitate, începând cu data de 9 octombrie, ora 00.00. Printre cele mai importante măsuri privind purtarea măștii enumerăm:
*obligativitatea portului măștii în spații publice închise (de tipul piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun), spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă;
*în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, purtarea  măștii devine obligatorie în toate spațiile publice deschise - sunt exceptate persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc;
Tot înședința de vineri, prin Hotărârea C.J.S.U. Bihor nr. 68/2021, au fost aprobate scenariile de funcționare a  unităților școlare din județul Bihor, conform noilor prevederi din Ordinul Comun al Ministerului Educației  (nr. 5.338/01.10.2021) și Ministerului Sănătății (nr. 1082/01.10.2021) pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică. Potrivit acestora, consiliile de administrație ale unităților de învățământ analizează și propun aplicarea scenariului de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, după cum urmează:
*scenariul 1: participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ - indiferent de rata de incidență cumulată, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu Sars-CoV-2, până la suspendarea cursurilor cu prezență fizică, pe baza cazurilor confirmate în grupă/clasă/unitate de învățământ/conexă;
*scenariul 2: participarea zilnică, în sistem online, a elevilor - în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul Sars-CoV-2 într-o clasă/grupă/unitate de învățământ/conexă, respective suspendarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul grupei/clasei/unității de învățământ/conexe.
Totodată, conform art. 6 alin. 2 din ordinul comun amintit, la data suspendării cursurilor pentru 50% din totalul grupelor/claselor se suspend activitatea cu prezență fizică la nivelul întregii unități de învățământ, pentru o perioadă de 14 zile.
Conform deciziei adoptate vineri, începând cu data de 11 octombrie un număr de 623 de unități școlare își vor desfășura activitatea în scenariul 1, 89 de unități școlare în scenariul 2 din care 16 vor avea activitatea suspendată integral. Scenariul de funcționare a unităților de învățământ se va actualiza în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul Sars-CoV-2 într-o clasă / grupă / unitate de învățământ.
Aici puteți parcurge în întregime Hotărârea C.J.S.U. Bihor nr. 66/2021 pentru stabilirea unor măsuri și responsabilități privind instituirea carantinei zonale la nivelul localității Telechiu, comuna Țețchea:
https://bh.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/21/2021/10/HOT-66.pdf
Aici puteți parcurge în întregime Hotărârea C.J.S.U. Bihor nr. 67/2021, care conține măsurile care se aplică la nivelul județului Bihor în funcție de incidența din fiecare localitate:
https://bh.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/21/2021/10/HOT-67.pdf
Aici puteți parcurge Hotărârea C.J.S.U. Bihor nr. 68/2021 privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2:
https://bh.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/21/2021/10/H-68.pdf
Cancelaria Prefectului
Județul Bihor
Vedeți și Hotărârea 68 în Galeria foto: Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar, precum și măsurile care se impun în domeniile HoReCa...(14)

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 16 octombrie 2021