Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

,,Copacul recunoștinței”

Ziua Mondială a Educației

,,Copacul recunoștinței”

Lumină şi culoare şi multe creaţii literare aşa am putea caracteriza în câteva cuvinte Ziua de 5 Octombrie, ca fiind una reuşită.

Ziua Mondială a Educaţiei a fost celebrată şi de elevii  Şcolii Gimnaziale ,,Miron Pompiliu" Ştei, în cadrul mai multor activităţi specifice, derulate în perioada 1- 5, octombrie, 2021. Proiectul școlii a fost intitulat sugestiv: ,,Copacul recunoștinței".
Astfel, elevii şcolii au fost protagoniştii unor serii de activităţi  în care au creionat portretul dascălului ideal, au scris poezii, scrisori de mulțumire, au prezentat planşe cu mesaje, dedicate acestei zile şi au desfăşurat activităţi în care au discutat despre profesorul ideal, şcoala ideală, dar şi despre ceea ce înseamnă în opinia lor o persoană educată și care sunt ,,roadele" unei  învăţări temeinice.
Elevii din ciclul primar, îndrumați cu multă dragoste și răbdare de: prof. Petruse Maria (pregătitoare C), prof. Țoța Felicia (pregătitoare A), prof. Stan Lavinia ( I C), prof. Fericean Adriana ( a II-a B), prof. Moza- Becheanu Liana ( a III-a B), prof. Fășie Romulus ( a IV-a A), prof. Fărcanea Ioana(a IV-a B), prof. Miara Angelica (a IV-a C),  au oglindit prin desene, colaje, picturi, citate, embleme sugestive, rebusuri, gânduri  dedicate dascălilor, cei care înnobilează mintea și sufletul copilului, cei care șlefuiesc minți și suflete umane.
Elevii claselor a V-a A,B,C, coordonați de profesor documentarist Andru Cristina și prof. Coroiu-Stanciu Carmen, cu sprijinul profesorilor diriginți, au participat în cadrul mai multor ore de educaţie plastică, în sala Centrului de Documentare și Informare, la realizarea aşa-numitului Copac al educaţiei în care fiecare copil a trebuit să noteze pe frunzele copacului un cuvânt cheie ce caracterizează o persoană educată. 
O altă activitate instructiv- educativă s-a derulat ulterior  la clasa a V-a C. Elevii, îndrumați cu tact și răbdare de prof. Haidu Rodica și bibl. prof. Tomescu Ileana, au rezolvat un rebus în care cuvântul magic descoperit a fost Omul de la catedră, apoi au dat curs imaginației și au realizat scurte prezentări cu tema:  Profesorul ideal și desene sugestive.
În cadrul altei zile, elevii din clasele a VII-a A și B, împărțiți pe grupe, cu sprijinul profesorilor diriginți, coordonați de profesor documentarist Andru Cristina, au trebuit să descopere prin asamblarea pieselor unui puzzle un citat reprezentativ pentru educaţie pe care l-au discutat în cadrul lecţiei. Acest moment al lecţiei a fost urmat de un altul în care elevii au vizionat un film documentar despre felul în care se desfăşoară educaţia în diverse părţi ale lumii. Tot în cadrul acestei activităţi, elevii au trebuit să completeze pe foile de flip-chart cum arată în opinia lor şcoala ideală/ profesorul ideal, dar şi ce semnifică în opinia lor o persoană educată cât şi care sunt ,,roadele" unei educaţii permanente. Pentru a ilustra toate acestea, elevii au trebuit să identifice un citat reprezentativ, un logo sau un desen reprezentativ cât şi câteva dintre atributele şcolii ideale/ profesorului ideal, respectiv ale unei persoane educate.
Munca elevilor și a dascălilor a fost prezentată ulterior într-un frumos material în PowerPoint realizat de prof. Țoța Felicia, consilier educativ, apoi acesta a fost distribuit pe site-ul școlii, cu sprijinul prof. Fășie Romulus.
Conducerea școlii (prof. Emanuel Coroiu - director, prof. Romulus Fășie - director adjunct) a felicitat atât cadrele didactice, cele dintâi sărbătorite, cât și elevii implicați în manifestările organizate pentru cinstirea Zilei Mondiale a Educației.
,,Educația este ce ne rămâne după ce am uitat tot ce am învățat în școală"- (Albert Einstein).
Ileana Tomescu & Andru Cristina
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: ,,Copacul recunoștinței”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 16 octombrie 2021