Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

,,Festivalul Toamnei” la Grădinița Nr. 23 din Oradea

Am cules din frumusețile și bogățiile Toamnei

,,Festivalul Toamnei” la Grădinița Nr. 23 din Oradea

Toamna a umplut cu miresmele ei şi Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 23, structură a Liceului Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu" din Oradea.

Festivalul Toamnei s-a desfășurat în curtea grădiniței, curte care a răsunat de cântecele toamnei, de dansuri și voie bună, organizat la inițiativa doamnei profesor coordonator Puie Camelia Irina.
Copiii din Grupa Mică A au adunat din frumusețea și bogăția toamnei, frunze multicolore, pe care, cu ajutorul doamnelor educatoare Pele Delia și Gherle Diana, le-au dat viață, transformându-le într-o bufniță uriașă!
Grupa Mică B a realizat borcănașe decorative, umplute cu cereale și semințe, ajutați de doamnele educatoare Bodog Adriana și Vereș Simina, semințe aducătoare de spor și belșug, cum se spune!
Copilașii de la Grupa Germană au sărbătorit Oktoberfest, îmbrăcați în costume tradiționale nemțești și îndrumați de doamnele educatoare Marchiș Oana și Câmpean Alexandra, au pregătit cu mânuțele lor Brezel și Apfelstrudel delicioase! Guten Apetit!
Grupa Mijlocie, într-un decor minunat de toamnă și autentic românesc, au confecționat împreună cu doamnele educatoare Puie Camelia și Rus Cristina, minunate coronițe din frunze.
Cei mai gospodari dintre preșcolari, cei de la Grupa Mare A, au desfășurat o activitate gospodărească, punând, cu ajutorul doamnelor educatoare Galea Lavinia și Nicoleta Torj, murături asortate, din legumele aflate în coșul Zânei Toamna!
Cei mai veseli preșcolari, copiii din Grupa Mare B, s-au jucat confecționând animăluțe din legume și fructe, îndrumați de doamnele educatoare Laza Aurelia și Ambro Denisa!
Activitățile s-au încheiat într-o atmosferă minunată, cu surprize-surprize, copiii degustând sucuri naturale, dansând veseli și fiind felicitați de către părintele consilier Radu Rus, directorul școlii coordonatoare (Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu" din Oradea), mereu aproape de grădinița noastră!
,,Direcțiunea și colectivul grădiniței mulțumesc tuturor celor implicați, care au pus mult suflet în realizarea unor produse originale, dând frâu liber imaginației, cu idei creative care ne-au surprins și bucurat pe toți.
Ne dorim din tot sufletul ca ,,Festivalul Toamnei" să devină o tradiție pentru grădinița noastră!
A fost o zi minunată, în care cu toții, copii, părinţi și dascăli, ne-am implicat pentru a realiza împreună activităţi educative originale și atractive. Recunoaștem însă că părinţii şi copiii au fost sufletul manifestării, dăruindu-se trup și suflet, din inimă, cu har și cu multă îndemânare", apreciază inițiatorul și coordonatorul proiectului, doamna profesor Puie Camelia Irina, coordonatorul Grădiniței Nr. 23.
(OviDan)
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: ,,Festivalul Toamnei” la Grădinița Nr. 23 din Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 16 octombrie 2021