Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Proiecte analizate în C.M.U.A.T., cu impact asupra înfățișării orașului

În ședința de joi, 7 octombrie

Proiecte analizate în C.M.U.A.T., cu impact asupra înfățișării orașului

Comisia Municipală de Urbanism și Amenajare a Teritoriului a analizat în ședința de joi, 7 octombrie 2021, mai multe proiecte care urmează să aibă un impact pozitiv asupra înfățișării orașului.

Fațada fostei fabrici de confecții de pe str. Independenței va fi reabilitată
Fațadele imobilului în care a funcționat vechea fabrică de confecții Oradinum, de pe str. Independenței, care se află în acest moment într-o stare avansată de degradare, urmează să fie reabilitate. Firmele S.C Certinvest S.R.L și Prima Impact S.R.L, în calitate de proprietari ai imobilului, au solicitat avizul Arhitectului Șef pentru reparații fațade și acoperiș la clădirea situată pe str. Independenței nr. 5.
Proiectul a primit aviz favorabil. Fațadele clădirii, care au o suprafață totală de 972 mp, vor avea o culoare gri antracit în combinație cu alb, învelitoarea imobilului va fi din țiglă ceramică, tâmplăriile degradate vor fi înlocuite, iar celelalte vor fi recondiționate, fiind eliminate cu această ocazie și cablurile parazitare de pe clădire.
Construire atelier de producție publicitară pe str. Corneliu Zdrehuș
S.C Emblema Decor S.R.L a solicitat avizul Arhitectului Șef pentru Plan urbanistic de Detaliu - construire atelier de mică producție publicitară  și împrejmuire teren pe str. Corneliu Zdrehuș.
PUD-ul va urma procedura de consultare a populației, după care va fi supus aprobării în Consiliul Local.
Construcția va avea regim de înălțime subsol+parter +1 etaj și o suprafață construită de 225 mp.
„Având în vedere că vizavi de acest teren există o zonă de locuințe, comisia a recomandat translatarea clădirii către mejdia posterioară și reorganizarea zonei de parcare, astfel încât înspre stradă să se poată amenaja o zonă verde de aliniament", a precizat Arhitectul Șef al Primăriei Oradea, Radu Fortiş.
Schimbarea coloristicii fațadei la sediul H. Essers Investiții
Tot în cadrul ședinței C.M.U.A.T. de joi, 7 octombrie, S.C H. Essers Investiții S.R.L a solicitat avizul Arhitectului Șef pentru schimbarea culorii fațadelor la sediul administrativ și hala situată pe Șoseaua Borșului nr. 40 A. Astfel, dacă acum coloristica clădirii este galben cu verde, prin proiect se va aplica o tablă prevopsită de fațadă peste cea existentă în culorile alb și roșu. (B.P.)

Trimite email

sâmbătă, 16 octombrie 2021