Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

O viață închinată şcolii

Doamna profesor Liliana Laza

O viață închinată şcolii

Despre trecerea ireversibilă a timpului ne aminteşte, în aceste zile frumoase de toamnă, doamna Liliana Laza, cea care a trecut pragul pensionării de curând.

Azi, doamna noastră culege roadele frumoasei cariere didactice, concretizată prin exemplul demn de urmat oferit atâtor generații de elevi cărora le-a modelat
caracterul, le-a influențat poate destinul şi le-a deschis noi orizonturi. Doamna profesor lasă în urmă o viață închinată școlii şi o carieră presărată cu multe bucurii și satisfacții. Rând pe rând, promoții de elevi au făcut-o mândră de această nobilă profesie, iar realizările pe plan profesional au făcut-o să uite, pentru scurt timp, momentele de impas sau unele neîmpliniri, pe care profesia le implică.
Meseria de dascăl a presupus dintotdeauna asumarea unor roluri multiple, doamna profesor fiind, de-a lungul zilelor, de toate, de la actor la prieten, antrenor, dascăl, detectiv în căutarea  lucrurilor pierdute, psiholog, părinte de ocazie, mentor, dar mai ales păstrător de credințe.
Viaţa de profesor nu a fost şi nu este uşoară.
 Cadru didactic de limba şi literatura română la Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Bogdan" din Vaşcău timp de 27 de ani, doamna profesor a dăscălit şi în mediul rural, în localitatea Câmp-Moți, făcând naveta ani la rând, pe jos sau cu autobuzul, dedicându-se nobilei profesii care presupune modelarea sufletelor şi a minților copiilor şi demonstrând astfel că ,,omul sfinţeşte locul". Trebuie să amintim şi faptul că doamna profesor a ocupat funcția de director al Şcolii Gimnaziale ,,Nicolae Bogdan" Vaşcău, în perioada 2008-2021, fiind un model pentru tinerii profesori ce au poposit la şcoală în calitate de debutanți şi pe care i-a coordonat cu măiestrie.
 Pe lângă amintirile frumoase din viața la catedră, colectivul şcolii noastre îi doreşte să păstreze în suflet şi numele unor colegi cu care şi-a intersectat pașii atâția ani pe coridoare sau la poarta şcolii. Pentru toate acestea, noi, toți cei care o prețuim, îi mulțumim şi îi dorim pensie lungă şi multă sănătate pentru a se putea bucura de această nouă etapă a vieții. ,,Sunteți și veți rămâne veșnic un reper de moralitate și un OM drag sufletelor noastre"!
Cu deosebită considerație,
colectivul Şcolii Gimnaziale ,,Nicolae Bogdan" Vaşcău
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: O viață închinată şcolii.
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 16 octombrie 2021