Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Din nou, la grădiniță!

E toamnă iar

Din nou, la grădiniță!

A sosit toamna și odată cu ea, au pornit la drum școala și grădinița.

,,Doamnele educatoare ne-au gătit sala de grupă ca pentru noi cei mari, chiar dacă mămăruțe fiind, ne e gândul tot la joacă. Vara a fost lungă și bogată foarte. Ne-am plimbat prin locurile toate, ca de rai, binecuvântate", cum ar spune Sara.
La reîntoarcere, mesele le-am găsit aranjate (cu fluturi, frunze, coronițe și baloane colorate), primitoare, de doamnele educatoare; iar ferestrele au înflorit cu de toate colorate, frunze multe, ciupercuțe, balerine, umbreluțe...
Hai că am început să versuim și să cântăm cu bucurie că a-nceput din nou grădinița!
E o ziua specială în care toți copiii și-au dat întâlnire la grădiniță și la școală; cu toamna prinsă la ureche, cea fericită, zâmbitoare, ca o floare, ca un fir de trandafir, roșu, galben ori de aur; cum le e sufletul deschis pentru a primi lumina, joaca și învățătura; de la doamna cea frumoasă, bună și plină de farmec, cu privirea de prințesă pentru dragii copilași; ce cu mult nesaț vor să adune tot ce-i mai bun prin lume; sub forma gândurilor exprimate și a sfaturilor date; pentru noi cei mici și harnici, cu iubire înarmați să fim vrednici, buni și pașnici; dornici să-nvățăm de toate, să alegem, colorate, lucrurile ce stau să ne vorbească cu cuvinte potrivite, numai de ele știute. E un univers măreț ce ni se deschide zilnic, să-l pătrundem, să-l descifrăm și să-l iubim; care mereu ne cucerește cu o nouă slovă, cu o nouă privire, cu un nou îndemn, ca la grădinița dragă: ,,Un lăcaș de-nvățătură/ Unde joaca înțeleaptă/ Urcă-ncet, treaptă cu treaptă/ Către școala ce-i așteaptă", cum spune Oltea Paraschiv, în a sa frumoasă poezie.
Alexandra &Teodora,
Grădinița ,,Albă ca Zăpada", Băile Felix

Trimite email

sâmbătă, 16 octombrie 2021