Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Festivalul Naţional de Artă Naivă

Joi, la Muzeul Ţării Crişurilor

Festivalul Naţional de Artă Naivă

Pentru noi, Festivalul Naţional de Artă Naivă este un proces îndelungat de organizare, nu (doar) un eveniment.

Acest festival, unic în România, este construit în jurul oamenilor, al locurilor unde trăiesc și se întîlnesc și al modului în care formează conexiuni unii cu alţii, cu împrejurimile locurilor lor. Şi pentru că Asociaţia Artiştilor Naivi din România nu poate face acest lucru de una singură, ajutorul partenerilor noștri locali, regionali sau naționali, cu expertiza și puterea lor transformatoare, este vital. Împărtășirea experiențelor și colaborarea creativă sînt părți esențiale ale acestui proces.
 În fiecare an, în octombrie, Oradea este capitala artei naive contemporane româneşti. Vă invităm, aşadar, cu drag la vernisajul celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului Naţional de Artă Naivă, care va avea loc joi 14 octombrie, ora 17.30, la Muzeul Ţării Crişurilor (str. Armatei Române nr. 1/A), fiind precedat de un scurt spectacol de teatru nescris.
 
 https://www.facebook.com/events/2649441138684317?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22extra_data%22%3A%22%22%2C%22mechanism%22%3A%22left_rail%22%2C%22surface
%22%3A%22bookmark%22%7D%2C%7B%22extra_data%22%3A%22%22
 
%2C%22mechanism%22%3A%22calendar_tab_event%22%2C%22surface
%22%3A%22bookmark_calendar%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D
 Știm că iubești culoarea, arta naivă şi cultura în general. Ia-ţi familia şi prietenii şi hai să ne vezi! O să-ţi placă de noi! Şi nouă de tine!
 Mircea Stroe

Trimite email

sâmbătă, 16 octombrie 2021