Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, Filiala Bihor, a organizat un pelerinaj comemorativ

În perioada 5-7 octombrie,

Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, Filiala Bihor, a organizat un pelerinaj comemorativ

Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, Filiala Bihor, a organizat, în perioada 5-7 octombrie 2021, un pelerinaj comemorativ, cu depuneri de coroane la monumentele eroilor martiri români din localităţile Huedin (jud. Cluj), Treznea, Ip (jud. Sălaj) şi Carei (jud. Satu Mare), în parteneriat cu: Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război - Filiala Sălaj, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Retragere şi Rezervă, Asociaţia Naţională „Cultul Eroilor", Asociaţia Naţională „Pro Basarabia şi Bucovina", Asocaţia „Vatra Românească" şi Muzeul Ţării Crişurilor - Complex Muzeal.

Pentru reuşita acestui eveniment, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război - Filiala Bihor, reprezentată prin domnul col. (rtr.) Dumitru Demian, s-a bucurat de binecuvântarea şi sprijinul ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române din judeţele Bihor, Cluj, Sălaj şi Satu Mare, al parohilor ortodocşi locali, precum şi de cel oferit de către domnul col. (rtr.) Ioan Chichişan, reprezentantul Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război - Filiala Sălaj, şi de către domnul Bogdan Georgescu, director al Resortului Cultural din cadrul Municipalităţii Carei.
 „O floare, o lacrimă, o rugăciune"
Slujbele religioase de pomenire a eroilor martiri, în fiecare dintre localităţile amintite, au fost săvârşite de către domnul dr. Ioan Mircea Ghitea, preotul parohiei ortodoxe Husasău de Criş (jud. Bihor), în împreună-slujire cu preoţii parohiilor ortodoxe locale: Ioan Morcan (Huedin), Dumitru Fiţ (Ip), protopop Florin Mocan şi secretar Valer Pop (Carei). Au fost vizitate totodată „Muzeul Represiunii Comuniste" (corpul K), din cadrul Secţiei Cetatea Oradea, aparţinătoare Muzeului Ţării Crişurilor - Complex Muzeal, mănăstirile ortodoxe din Piatra Craiului (jud. Cluj), Strâmba şi Bic (jud. Sălaj), Biserica Militară Ortodoxă din Zalău, Biserica Catedrală Ortodoxă din Zalău, Palatul Episcopal Ortodox din Zalău, Muzeul Judeţean din Zalău, Castrul Roman de la Porolissum (Moigrad) şi Muzeul Orăşenesc din Carei.
Această acţiune culturală continuă şirul activităţilor de comemorare a eroilor martiri români iniţiate, începând cu anul 2016, de către conducerea Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război - Filiala Bihor sub deviza „O floare, o lacrimă, o rugăciune". Ne exprimăm mulţumirea noastră pentru sprijinul financiar oferit de sponsorii acestei acţiuni, în special S.C. Nutrientul Palota S.A.
preşedinte A.N.V.R.-Bihor,
col. (rtr.) Dumitru Demian

Trimite email

sâmbătă, 16 octombrie 2021