Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Invitați din partea Colegiului Consilierilor Juridici Bihor și a Consiliului director al Colegiului

Luni, la Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră ,,Agora”, am avut

Invitați din partea Colegiului Consilierilor Juridici Bihor și a Consiliului director al Colegiului

Luni, 11 octombrie 2021, la nivelul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră ,,Agora" s-a desfășurat, o sesiune de informare de mare interes pentru studenții Facultății de Științe Juridice și Administrative.

Invitatele de luni ale studenților agoriști au fost doamna Ioana Sasu Sbârciog, decan al Colegiului Consilierilor Juridici Bihor și doamna Diana Cîrmaciu, membru în Consiliul director al Colegiului Consilierilor Juridici Bihor, care au prezentat studenților Universității ,,Agora" profesia de consilier juridic, explicându-le care sunt competențele unui consilier juridic; scopul  și obiectivele Colegiului, atribuțiile și competențele.
S-a discutat despre legislația care reglementează profesia, despre statutul profesiei de consilier juridic, despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a deveni consilier juridic, despre exercitarea profesiei, atribuțiile consilierului juridic etc.
Studenții prezenți au primit din partea doamnelor invitate materiale interesante care conțin toate informațiile necesare pentru studenții care, în viitor, aleg să devină consilieri juridici.
Dna Laura Dumitrana Rath Boșca, director C.C.O.C., a propus ca, în viitor, consilierii juridici din cadrul Colegiului Consilierilor Juridici Bihor, împreună cu profesorii Universității ,,Agora" să organizeze ateliere de lucru pe diverse teme de interes, prezentări de spețe etc.
La final, doamna director a mulțumit invitatelor pentru prezență, afirmând că: „Este lăudabil și binevenit modul în care conducerea Colegiului Consilierilor Juridici Bihor promovează această frumoasă profesie venind în ajutorul studenților pentru a-i consilia și orienta în carieră". (Ov.D.)
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Invitați din partea Colegiului Consilierilor Juridici Bihor și a Consiliului director al Colegiului.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 16 octombrie 2021