Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Empowering schools for learning in the digital age

SELFIE FORUM 2021

Empowering schools for learning in the digital age

În perioada 7-8 octombrie 2021, s-a desfășurat on-line cea de-a doua ediție a Forumului Internațional SELFIE, organizat de Comisia Europeană.

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" din Oradea este una din cele trei unități de învățământ din România invitate să contribuie cu materiale la Forumul SELFIE 2021. Criteriul principal pentru selectarea celor trei unități de învățământ a fost numărul mare de companii, elevi și cadre didactice  implicați în pilotarea modulului WBL SELFIE.
Participarea a constat în realizarea unui ePoster expus on-line și partajat cu toți participanții la forum. Posterul electronic cu titlul „Colegiul Tehnic Mihai Viteazul - MySmartSchool, fromTraditiontoInnovation" a fost realizat de echipa formată din: Derecichei Carlos, elev clasa a XII-a, calificarea Tehnician în turism; Kerezsi Casian, absolvent promoția 2021, calificarea Tehnician în turism; Popa Alice, profesor; Ardelean Simona, profesor, coordonator SELFIE de la nivelul C.T. „Mihai Viteazul".
,,Am realizat acest poster, prin care vreau să subliniez ideea de tranziție de la tradiție la inovație. Avem în prima jumătate școala, în forma sa tradițională, și paleta cromatică pentru a reda ideea de clasic și tradițional, conectat apoi cu ideea de inovație și noi metode de educație, redate în jumătatea de jos a posterului. Am adăugat și ideea de excelență în educație, prin acea mână a unui absolvent, ca simbol al formării profesionale" - spune Kerezsi Casian.
Forumul SELFIE 2021 a oferit școlilor contextul de a împărtăși experiențele și bunele lor practici SELFIE, de a se angaja în dialog și în rețele suplimentare.
SELFIE (Auto-reflecție asupra învățării eficiente prin stimularea utilizării de tehnologii educaționale inovatoare) este un instrument personalizabil realizat de Comisia Europeană, care ajută școlile să reflecte unde se află cu utilizarea tehnologii digitale pentru predare și învățare în era digitală.
SELFIE a fost lansat în 2018 cu scopul de a sprijini școlile să își dezvolte strategia digitală implicând comunitatea școlară (directori de școli, profesori și elevi). După 2,5 ani, a adunat 1,5 milioane de utilizatori din 76 de țări.
 Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" Oradea, a pilotat ca  parte a instrumentului Selfie, în decembrie 2020, alături de alte 23 de unități de învățământ din România, modulul WBL (învățarea bazată pe muncă) pentru companii.
Popa Alice, profesor,
Ardelean Simona, profesor, coordonator SELFIE de la nivelul C.T. „Mihai Viteazul"
 
Felicitări, vitejilor!
O super școală cu super clasă profesională și cu niște profesori de super clasă! (OviDan)
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Empowering schools for learning in the digital age.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 16 octombrie 2021