Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Turnul Primăriei a fost redeschis vizitatorilor

După doi ani

Turnul Primăriei a fost redeschis vizitatorilor

După doi ani în care a fost închis pentru lucrări de reabilitare, Turnul Primăriei și-a redeschis porțile. Vizitatorii pot admira o expoziție cu obiecte organizată de Oradea Heritage (Fundația pentru Protejarea Monumentelor Istorice Bihor), în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana", dar și imagini foto în cadrul expoziției „Oradea fermecătoare", organizată în parteneriat cu clubul Expo Foto Art.

La evenimentul de deschidere a fost prezent primarul Florin Birta, directorul Fundației pentru Protejarea Monumentelor  Istorice Bihor, Angela Lupșea, col. Alin Nemeș, inspector-şef adjunct I.S.U. Crişana și Ştefan Tóth István, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art".
„Mă bucur că azi, de ziua orașului Oradea, am reușit să redeschidem Turnul Primăriei pentru vizitatori. De câteva zile s-au dat jos schelele de pe Primărie, un frumos cadou pentru orădeni. S-au făcut lucruri frumoase și îi invit pe orădeni să vină să viziteze acest obiectiv turistic", a declarat primarul Florin Birta. 
Turnul Primăriei se află în aripa dinspre strada Tudor Vladimirescu a clădirii şi are o înălţime de aproape 50 m. Este prevăzut cu 4 nivele principale, dintre care trei de panoramă. În urmă cu doi ani a intrat într-un amplu proces de renovare, lucrările efectuate fiind  atât în interior cât și în exterior.
,,Acest obiectiv a fost punct de observare al pompierilor în anul 1904. Vorbim de o istorie care s-a scris de-a lungul a peste 100 de ani și pe care, azi, încercăm să o prezentăm într-un mod mai inedit. Expoziția realizată în colaborare cu I.S.U. ,,Crișana" prezintă trei scenarii din activitatea pompierilor: incendiu, salvare de persoane blocate în turn și salvare de la înălțime. În acest sens sunt prezentate trei costume în cadrul butaforiilor realizate în turn" a precizat directorul Fundației pentru Protejarea Monumentelor  Istorice Bihor, Angela Lupșea
Totodată, simezele Turnului Primăriei prezintă imagini foto în cadrul expoziției „Oradea fermecătoare", organizată în parteneriat cu clubul Expo Foto Art.
La nivelul I  se află mecanismul orologiului - numit „ceasul mamă", care cântă la ore fixe „Marşul lui Iancu" şi a fost construit la începutul secolului XX, în anul 1904 de către un lăcătuş ceasornicar pe nume Mezey Dezső
Nivelul al II-lea prezintă o panoramă de la 33,85 m, în timp ce nivelul al III-lea, aflat la 40,25 m, are montat pe parapetul balconului mai multe ciocane uriaşe funcţionale, care bat de câte trei ori la fiecare sfert de oră.
Nivelul al IV-lea oferă posibilitatea observării în detaliu a obiectivelor turistice din zona centrală a oraşului cu ajutorul unui telescop. Accesul la acest nivel se poate face într-un număr de cinci persoane, din cauza spaţiului limitat.
Turnul Primăriei poate fi vizitat de marți până duminică, de la ora 10.00 la 18.00. (B.P.)
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Turnul Primăriei a fost redeschis vizitatorilor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 16 octombrie 2021