Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Poliția Locală a început acțiunile de verificare și informare a populației cu privire la obligativitatea respectării măsurilor de restricționare

Astăzi,

Poliția Locală a început acțiunile de verificare și informare a populației cu privire la obligativitatea respectării măsurilor de restricționare

Direcţia Poliția Locală a Primăriei Oradea a început azi acțiuni de verificare și informare a populației cu privire la obligativitatea respectării măsurilor de restricționare, instituite ca urmare a depășirii incidenței cazurilor de Covid de 6/1.000.

În concret, în cursul zilei de azi, polițiștii locali au fost prezenți în piețele agroalimentare, în stațiile pentru transportul în comun din Oradea, dar și în mijloacele de transport, în scopul verificării și informării populației cu privire la obligativitatea respectării tuturor măsurilor.
,,Contăm pe faptul, că orădenii vor conștientiza, că singura soluție pentru a reveni la normalitate, pentru a depăși această criză sanitară provocată de pandemia de Covid 19, este respectarea tuturor măsurilor impuse și creșterea procentului de vaccinare a orădenilor.  Astfel, după încheierea acțiunii de informare desfășurată de Poliția Locală Oradea, care se va finaliza vineri, 15 octombrie, polițiștii locali vor trece la aplicarea sancțiunilor prevăzute de lege. Mulțumesc orădenilor care dovedesc responsabilitate față de ei înșiși și față de comunitate, vaccinându-se și sper ca Oradea să fie pe locurile fruntașe și în ceea ce privește creșterea procentului de vaccinare", a precizat viceprimarul Arina Moș.
Noile restricții stabilite de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor prin Hotărârea nr. 69/12.10 2021 au intrat în vigoare de azi, 13 octombrie, ora 00.00. Măsurile de restricționare instituite sunt următoarele:
Circulația în afara locuinței:
Persoanele care sunt vaccinate sau au trecut prin boală: pot circula fără restricții în orice intervalul orar. Nu este necesară declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu. Aceste persoane trebuie să aibă certificate verzi Covid.
Persoanele nevaccinate: circulația interzisă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul 20.00-5.00, cu anumite excepții (menționate în declarație). Pentru acest interval este necesară declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.
Masca în spațiile publice:
*obligatorie în toate spațiile publice deschise, fiind exceptate persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.
Magazine, prestări servicii în spații închise sau deschise:
*luni-joi: program normal;
*vineri-duminică: activitate permisă între 5.00-22.00, în afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu.
Restaurante, cafenele la interior, terase:
*accesul permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală;
*deschise între 5.00-24.00.
Activități recreative și sportive în aer liber:
*permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală;
*maximum 10 persoane.
Săli de sport/fitness:
*accesul permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală;
*până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului;
*spațiu de 4 mp de persoane.
Bazine de înot, piscine interioare:
*accesul permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală;
*până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.
Evenimente private (nunți, botezuri, mese festive):
*permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală;
*până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane.
Evenimente în spații închise (cinematografe, spectacole, concerte):
*permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală;
*până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;
*purtarea măștii de protecție.
Evenimente în aer liber - spectacole, concerte, festivaluri etc.
*permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală;
*spațiile în aer liber operate de instituții de cultură trebuie să asigure spațiu minimum 1 mp de persoană;
*până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului;
*purtarea măștii de protecție.
Cursuri de instruire (workshop-uri)/ conferințe:
*permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală;
*până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului;
*distanță de minimum 2 metri între persoane;
*purtarea măștii de protecție.
Când se modifică restricțiile?
Restricțiile sunt schimbate prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bihor.
C.J.S.U. emite o hotărâre în maximum 48 de ore de la atingerea unui prag superior de incidență, măsurile aplicându-se pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.
Restricțiile se aplică de la ora 00.00 a zilei instituirii până la ora 24.00 a celei de a 14-a zi.
Ce dovedește certificatul Covid?
*finalizarea schemei complete de vaccinare (de cel puțin 10 zile)
*rezultatul negativ al unui test RT-PCR (nu mai vechi de 72 de ore)
*rezultatul negativ al unui test antigen rapid (nu mai vechi de 48 de ore)
*trecerea prin boală (valabil între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării)
*Copiii sub 12 ani nu au obligaţia de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid.
*Certificatul poate fi obținut de pe site-ul certificat-covid.gov.ro.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 16 octombrie 2021