Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Premiile eTwining la Liceul Tehnologic ,,Horea” Marghita

Toamna se numără

Premiile eTwining la Liceul Tehnologic ,,Horea” Marghita

Un proverb românesc spune că ,,Toamna se numără bobocii". Ei bine, Liceul Tehnologic ,,Horea" Marghita a numărat în această toamnă roadele adunate pe parcursul a trei luni de muncă intensă la două proiecte ETwining.

În lunile martie-mai ale anului trecut școlar, un grup format din 15 elevi din cadrul organizației noastre de învățământ, coordonați de doamna profesoară Susan Iulia Maria au participat, alături de alte 10 țări, la proiectele eTwining ,,Magical Easter" și ,,Fighting Disinformation: #FACTCHECK" în cadrul cărora au desfășurat numeroase activități specifice fiecărui proiect, dar au avut șansa de a-și face prieteni peste hotare, împărtășind cu aceștia tradițiile și obiceiurile Sfintelor Sărbători de Paște, identificarea unor știri false care circulă pe rețelele de socializare, dar și descoperirea unor informații utile în ceea ce privește siguranța pe internet.
Roadele muncii noastre nu au întârziat să apară, astfel, la începutul lunii octombrie 2021, am fost răsplătiți de Echipa eTwining cu Certificatele de Calitate pentru organizare, implicare și responsabilitate în cadrul proiectelor.
Prof. Iulia Maria Susan
 
Felicitări, Iulia!
Și tot ai noștri mai spun că Ceea ce semeni aceea vei culege sau Dacă bine vei semăna, bine vei culege! Se vede că ai semănat bine în primăvară!
(OviDan)

Trimite email

sâmbătă, 16 octombrie 2021