Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Cărți noi, în valoare de peste 150.000 de lei, la Biblioteca Universității din Oradea

Anul 2021 este unul foarte generos pentru Biblioteca Universității din Oradea

Cărți noi, în valoare de peste 150.000 de lei, la Biblioteca Universității din Oradea

Bugetul total alocat achizițiilor de carte, periodice și carte electronică atinge impresionanta sumă de 150.000 lei.

Într-o primă etapă, conducerea Universității din Oradea a alocat 60.000 lei pentru achiziționarea de cărți și periodice românești și străine. „Această sumă a fost împărțită între facultăți, conform unei decizii adoptate de Senatul Universității din Oradea, în funcție de numărul studenților, al profesorilor, doctoranzilor și cercetătorilor", explică Daniela Bar, coordonatoarea Biroului Achiziție - Prelucrare al bibliotecii.
Este vorba de nu mai puțin de 350 de titluri de carte în limba română, cele mai multe dintre ele publicate la edituri de specialitate, și 72 de titluri de carte străină, plus alte opt abonamente la periodice din țara noastră, cum ar fi: Revue Roumaine de Mathématiques Pures et Appliquées, revista Arta, Buletinul construcțiilor, Academic Jurnal of Manufacturing Engineering și altele". „De exemplu, Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură a primit cărți și reviste de specialitate în valoare de 30.000 de lei. Cea mai mare parte a lor fiind deja pe rafturile filialei noastre de la această facultate. Dacă ar fi să mă refer doar la periodice, putem aminti revistele: Igloo, Zeppelin, Transsylvania Nostra...", spune Daniela Bar.
De asemenea, Biblioteca Universității din Oradea este în plină procedură de derulare a unei achiziții consistente de ebook-uri. „Toate aceste titluri vor fi, în curând, accesibile direct de pe site-ul Universității din Oradea, sectiunea Bibliotecă-Catalogul online-OPAC-Liberty 5", spune coordonatoarea Biroului de Achiziție - Prelucrare. Daniela Bar a adăugat că, pentru achiziționarea de carte electronică, a fost alocat un buget de 90.000 de lei, din care 70.000 lei vor fi alocați achiziționării unor titluri de specialitate și 20.000 de lei pentru cărți care vor intra în fondul de referință al Bibliotecii Universității din Oradea. „În acest caz procesul de selecție a titlurilor va fi unul mai laborios. Trebuie să ne asigurăm că ebook-urile pe care le vom achiziționa nu sunt deja cuprinse în oferta celor cinci baze de date, care pun la dispoziția studenților și profesorilor, sute de mii de titluri străine, accesibile de pe site-ul Universității din Oradea: ScienceDirect Journals, SprigerLink Journals, ProQuest Central, Clarivate Analytics (Web of Science, Journal Citation Reports, Derwent Innovation Index) și Scopus: https://www.uoradea.ro/Resurse+electronice?structure=Library.

Trimite email

duminică, 17 octombrie 2021