Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Organizarea concursului de ocupare a posturilor de director și director adjunct

În județul Bihor

Organizarea concursului de ocupare a posturilor de director și director adjunct

Astăzi (Vineri, 15 octombrie 2021), începând cu ora 10.00, s-a derulat proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

În județul Bihor, proba scrisă s-a desfășurat în centrul special organizat la Colegiul Național „Mihai Eminescu", Oradea.
La proba scrisă au fost prezenți un număr de 273 de candidați, 12 absenți, din care unul a solicitat susținerea probei scrise în etapa specială având în vedere că este în izolare.
Din numărul total de candidați prezenți, 63.74% au obținut note peste 7,00.
Nu s-a retras niciun candidat, de asemenea niciun candidat nu a fost eliminat.
În perioada 15 - 17.10.2021 se pot depune contestații atât on-line, cât și la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, conform programului comunicat candidaților prezenți la proba scrisă. Eventualele contestații se vor soluționa în perioada 18-20 octombrie, iar rezultatele finale la proba scrisă se vor afișa în data de 20 octombrie.
În perioada 21 octombrie - 1 noiembrie, candidații care au obținut peste 7,00 la proba scrisă înregistrează opțiunile pentru unitatea la care candidează și,  în funcție de opțiune, depun documentele pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare conform art. 8, alin.(1), lit. n).
În data de 28 octombrie, se va susține proba scrisă, de către candidații care la data de 15 octombrie 2021 s-au aflat în carantină sau izolare. În aceeași zi se vor afișa rezultatele și se vor depune eventualele contestații. Contestațiile se vor soluționa în data de 29 octombrie 2021 și în aceeași zi se vor afișa rezultatele finale pentru candidații participanți la proba scrisă din data de 28 octombrie.
Proba de interviu se va desfășura în perioada 15 noiembrie - 8 decembrie 2021.
Rezultatele finale se validează în data de 17 decembrie 2021.
Rezultatele de la proba scrisă din data de 15 octombrie pot fi consultate accesând link-ul:
 https://www.isjbihor.ro/download/2021%202022/CONCURS%20DIRECTORI   
/NOTE_proba_scrisa_la%20concursul%20pentru%20ocuparea%20func
%C8%9Biilor%20de%20director%20%C899i%20director%20adjunct%20din%20unit%C4%83%C8%9Bile%20de
%20%C3%AEnv%C4%83%C8%9B%C4%83m%C3
%A2nt%20preuniversitar%20de%20stat.pdf
 
Inspector școlar Florin Negruțiu

Trimite email

marți, 18 ianuarie 2022