Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

E Paște. Sărbătorește cu sufletul!

Joi, la Economic, acțiuni de caritate și spectacol

E Paște. Sărbătorește cu sufletul!

„Dăruind, vei câștiga!”
Economiștii orădeni sunt tot mai convinși de acest adevăr și acționează în consecință.

 De mai mulți ani, la nivelul Colegiului Economic „Partenie Cosma” din Oradea, au loc acțiuni de caritate, iar sumele adunate sunt direcționate de către un colectiv în frunte cu profesoara de religie, Aurica Cifor, către elevi economiști cu probleme sociale.
 În zilele premergătoare marelui paznic al Învierii Domnului, elevii din clasa a IX-a B s-au pus pe făcut clătite pe care le-au vândut în școală, adunând bani. Cu o săptămână înainte, prof. Lungu Ibolya și o echipă de designeri au purces la pregătirea unor aranjamente de Paști pe care le-au expus joi (9 aprilie 2009) spre vânzare în sala festivă cu prilejul spectacolului de Paști. Tot în ideea de a aduna un ban în plus, au organizat o tombolă cu premii. Una peste alta, din cele trei surse, s-au adunat, la final, 1.531 de lei (altfel spus, peste 15 milioane de lei).
 Cât de importantă este iertarea!
 Spectacolul  de Paști, pus în undă de prof. Aurelia Cifor, Alice Scarlat, Alin Creangă și Ioana Fesuș, s-a vrut o lecție de dăruire și sacrificiu, subliniind faptul că în lume mai există și oameni care trebuie apreciați pentru sentimentele lor nobile, care nu pot fi cumpărați și vânduți, iar pildele prezentate pe scenă au avut un mesaj direct care a mers exact la suflet: dacă Dumnezeu ne iartă păcatele și noi trebuie să iertăm aproapelui nostru.
 Spectacolul a reunit artiști de diferite confesiuni, toți însă au îndemnat la a face bine, a ierta și a sărbători cu sufletul Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.
 La realizarea minunatului spectacol (compus din mai multe secvențe: o recitare în deschidere, un filmuleț pentru crearea atmosferei, pilde în scenete, un montaj literar-muzical, soliști vocali și un moment de pantomimă - ”Patimile lui Iisus”), apreciat de dl director Ioan Corba drept „un spectacol extraordinar și înălțător”, și-au dat concursul elevi din clasele a IX-a A, B și C, a XI-a B, C și G, a XII-a C, corul școlii și grupul „Raze de speranțe” (în frunte cu Ligia Fazecaș). Asistența tehnică a fost asigurată de ing. Kalmar Florin și elevii Dorin Pop și Adrian Dan.
 La final, aveam să cunoaștem și parte dintre câștigătorii tombolei (Grațian Lascu, din a IX-a C, care a renunțat la premiu, lăsându-l să fie vândut) și premianții aranjamentelor de Paști (între care, Cătălina Sbârcea – deținătoarea premiului pentru originalitate).
 Vom încheia citându-l pe dl director Ioan Corba: „cei ce credeți în acest moment înălțător - cel mai mare paznic al creștinătății (Învierea Domnului), să – l sărbătoriți așa cum se cuvine. Să averți parte de tot ce e bun și frumos!” (Ovi DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: E Paște. Sărbătorește cu sufletul!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 august 2020