Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Să avem grijă de sănătatea noastră!”

La Școala cu clasele I-VIII Ioan Slavici din Oradea

„Să avem grijă de sănătatea noastră!”

„În 1948, prima Adunare Mondială a Sănătății a simțit nevoia creării unei zile mondiale a sănătății, iar din 1950, Ziua mondială a sănătății a fost celebrată pe 7 aprilie a fiecărui an, scopul acestei zile fiind acela de a crește nivelul de cunoștințe la nivel global pe o anumită temă de sănătate,” a precizat d-ra prof. Kincs Grete. „Această dată marchează începutul activității Organizației Mondiale a Sănătății. Anul acesta, tema O.M.S. este: “Pregătim spitalele pentru situații de urgență”.

 „Sănătatea este bunul nostru cel mai de preț” se spune în popor. Pentru a nu trece indiferenți pe lângă această dată importantă: 7 aprilie -  Ziua mondială a sănătății, elevii claselor IV-VIII, de la Școala cu clasele I-VIII „Ioan Slavici” din Oradea, au participat la un adevărat recital de talente mari în pantaloni scurți...
 Elevii au fost îndrumați cu măiestrie de către domnișoara profesoară Kincs Grete, sufletul și regizorul acestui eveniment.                 
 Programul a debutat cu un scurt referat privind alimentația, accentuându-se consecințele „obiceiurilor rele”, precum și capacitatea fiecăruia dintre noi de a găsi varianta pozitivă. Dincolo de a fi un moment plictisitor, de audiție, referatul a prins viață grație interpretărilor elevilor, planșelor prezentate și a chestionarului distribuit cu operativitate. Timp în care, patru elevi din clasele a IV-a au avut de selectat, dintr-un săculeț, produsele sănătoase. Elevii au fost premiați cu fructe și legume modelate din lut, gips, plastilină, obiecte de decor pentru bucătărie.
 Doamna asistentă, Maria Toma, a purtat un dialog cu elevii, abordând cu tact, teme de sănătate. Au urmat scenetele: „Polițiștii corupți și bețivul”, „ Primul ajutor”, „EMO-kids”, „Crazy hospital”, toate stârnind râsete, voie bună și având fiecare o morală, un tâlc al lor! Scenetele au fort intercalate cu glume, dans modern, dans aerobic, precum și  filmul didactic: „Cât de valoroasă e viața!” 
 Elevii au distribuit pliante cu mesajul „Cum trebuie să ne comportăm în situații de criză”, precum și insigne-simbol, confecționate de ei, ce exprimă empatia față de persoanele ce suferă azi de boli grave.
 Finalul programului a strâns laolaltă elevi și dascăli care au notat câte un mesaj pentru sănătatea noastră.
  Sincere felicitări inimoasei profesoare de biologie și tuturor elevilor care au pus suflet în desfășurarea cu succes a acestui program! (Mihaela Coșereanu)

Trimite email

duminic, 25 august 2019