Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Copacul prieteniei”

În cadrul proiectului de parteneriat „Prietenii lui Făt-Frumos”

„Copacul prieteniei”

La Grădinița din Fughiu, comuna Oșorhei, s-au plantat, vineri (10 aprilie 2009), arbuști ornamentali în cadrul proiectului de parteneriat „Prietenii lui Făt-Frumos”, care se derulează, începând din 2008, între grădinițele partenere din Fughiu (comuna Oșorhei) și Husasău de Criș (comuna Ineu de Criș), coordonatori de proiect – Lucia Macrina Toia și Dorina Raita; colaboratori: Crina Lucuș și Florița Durgheu).

 Potrivit calendarului proiectului, aceasta este cea de-a șasea activitate practică. În două rânduri au fost planificate vizionări de piese de teatru la Teatrul de Stat pentru Copii și Tineret „Arcadia” din Oradea, jocuri de iarnă, felicitări de 8 Martie...
La activitate de vineri, au ținut să participe și directoarele Școlii cu clasele I-VIII din Oșorhei (prof. Camelia Indrie – director și Maria Ciuciu – director adjunct).
 Înarmați cu hârlețe, lopățele, greble și găletușe, toate din „arsenalul” lor de unelte agricole, preșcolarii parteneri au purces la plantarea arbuștilor ornamentali în gropile gata pregătite. Ca să nu se înghesuie și să se calce pe picioare, au fost organizați pe echipe, așa încât fiecare a ajuns să pună pământ sau apă la rădăcina și tulpina arbuștilor și să bătătorească pământul. Gazdele vor trebui să-i îngrijească pentru ca arbuștii prieteniei lor să crească și să „rodească”...
 Pentru felul în care au muncit, conducătorii echipelor au primit diplome, după care s-au retras cu toții în sălile de grupă la o gustare și un pahar cu răcoritoare.
Frumoasă și rodnică activitate, care, cu siguranță, va rămâne o amintire plăcută pentru toți truditorii, amintindu-și peste ani de ziua de 10 aprilie 2009, ziua în care au plantat arbuști la Grădinița din Fughiu.
 Pretutindeni găsești copii frumoși și isteți, harnici și ascultători, dar și câte un ionuț sau doi, mofturoși și plângăcioși, care dau culoare și mai mult sonor. Și ei fac parte din peisajul nostru cotidian. Am cunoscut-o însă și pe laureata comunei Oșorhei în cadrul Campaniei de promovarea normelor de igienă personală și a mediului înconjurător. Se numește Miruna Lois Corb și este în grupa mare pregătitoare a dnei educatoare Florița Durgheu, de la Grădinița din Fughiu.
 Bravo, Miruna!(Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați galeria foto: „Copacul prieteniei” .       

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 30 martie 2020