Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Să înceapă petrecerea!”

Sărbătorile primăverii

„Să înceapă petrecerea!”

În cadrul proiectului educațional „Primăvară, primăvară,” școlile partenere au realizat, joi, 9 aprilie 2009, o expoziție de Paști la Casa Corpului Didactic Bihor, cu lucrările reprezentative ale elevilor implicați în proiect. Elevii de la Școala cu clasele I-VIII ,,Nicolae Bălcescu” au fost îndrumați de instit. Domnica Nan-coordonator de proiect, înv. Florica Pop, inst. Stela Tăut, prof. Alina Deliman și Maria Coroban, cei de la Școala cu clasele I-VIII ,,Octavian Goga” din Oradea au fost îndrumați de înv. Carla Ferician – coordonator de proiect, înv. Monica Purtan, Adelina Moga și Floare Vaș.

 Primăvara e modul în care natura ne spune: ,,să înceapă petrecerea!”Robin Williams
 Sărbătorile primăverii, atât cele religioase, cât și cele laice, sunt un prilej de bucurie și de împăcare sufletească în rândul românilor. Românii au fost dintotdeauna păstrători de tradiții și obiceiuri strămoșești.
 Punctul de pornire în desfășurarea proiectului l-a constituit curiozitatea copiilor de a afla cât mai multe lucruri despre obiceiurile și tradițiile legate de venirea primăverii și a Sfintelor Paști, atât la poporul român, cât și la alte popoare, prin intermediul activităților desfășurate în cadrul orelor de limbi străine.
 Copiii iubesc sărbătorile. Implicarea lor în derularea acestui proiect va conduce la conștientizarea faptului că sărbătorile și tradițiile trebuie să fie păstrate și transmise mai departe.
 Cu cât vor ști mai multe lucruri despre aceste tradiții și obiceiuri cu atât vor deveni mai bogați sufletește și mai toleranți. (Andreea & Florina)

Trimite email

joi, 22 august 2019