Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

,,Apa aceasta este sfințită, dar și sfințitoare”

Astăzi, sărbătorim Arătarea Domnului, Botezul Domnului sau Boboteaza

,,Apa aceasta este sfințită, dar și sfințitoare”

Astăzi (joi, 6 ianuarie 2022), am participat la Biserica Ortodoxă Sf. Apostol Andrei din Oradea la Sfânta Liturghie a marelui praznic împărătesc al Botezului Domnului, la Dumnezeiasca Arătare a Domnului și la Sfințirea Aghiazmei celei Mari, săvârșite de slujitorii sfântului altar, părintele vicar Vasile Bota, părintele paroh Daniel Bota și părintele arhidiacon Mihai Dragoș.

În cuvântul de învățătură, părintele vicar Vasile Bota ne-a pus la suflet sfaturi folositoare despre marele praznic împărătesc, despre botezul lui Ioan și botezul creștin, despre apa sfințită și sfințitoare.
,,Botezul lui Ioan nu este botezul creștin. Aș vrea să rețineți acest lucru. Ioan a spus: ,,Eu botez cu apă, dar Cel care vine după mine, mai mare decât mine, Acela va boteza cu foc și cu Duh Sfânt". Botezul lui Ioan era un botez pregătitor, iar botezul creștin este cu totul altceva...Botezul creștin este taina prin care fiecare dintre noi am devenit fii ai lui Dumnezeu după Har. În timpul botezului, apa se sfințește, adică se umple de Duh Sfânt. Apa este sfântă, dar și sfințitoare, adică sfințește viața omului... fiind dar de sfințenie, dezlegare de păcate, vindecare de boli, alungarea celui potrivnic.
Până la Odovania praznicului Botezului Domnului, până la data de 14 ianuarie, timp de nouă zile, în fiecare dimineață, credincioșii gustă, în stare de ajun, adică pe nemâncate, din această apă sfințită, a mai spus părintele vicar.
Să o luăm cu credință, mai ales în aceste vremuri de încercare, dar nu numai în aceste nouă zile. Cu binecuvântarea duhovnicului, la vreme de întristare, de suferință, de boli, de ispite, să o luăm cu credință că Dumnezeu lucrează prin Duhul Sfânt în viața noastră", a concluzionat părintele vicar Vasile Bota.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (56 de poze) în Galeria foto: ,,Apa aceasta este sfințită, dar și sfințitoare”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 26 ianuarie 2022