Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Licitație deschisă pentru dotarea școlilor din Oradea cu echipamente IT

Primăria Oradea anunță

Licitație deschisă pentru dotarea școlilor din Oradea cu echipamente IT

Primăria Oradea anunță deschiderea licitației deschise pentru furnizare echipamente hardware - tablete, în cadrul proiectului „Educație Digitală în Învățământul Preuniversitar din Municipiul Oradea" și furnizare echipamente hardware TIC (laptop-uri, camere web, routere wireless și table interactive) în cadrul proiectului: „Educație Digitală în Învățământ".

Data limită de depunere a ofertelor în SEAP este 7.02.2021, ora 15.00.
Valoarea estimată a proiectului este de 22.227.799,22 lei fără TVA.
Informații suplimentare pot fi obținute accesând site-ul www.e-licitatie.ro, anunț de participare simplificat nr. CN 1038244 din 2.01.2022.
Pentru a putea asigura un proces educațional de calitate în mediul online, Primăria Municipiul Oradea propune achiziția echipamentelor și dispozitivelor IT necesare optimizării acestui proces la toate unitățile de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică din Oradea.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă asigurarea condițiilor optime pentru digitalizarea sistemului de învățământ preuniversitar din Oradea, în vederea facilitării accesului echitabil al tuturor elevilor la procesul de învățare din mediul online.
Necesitatea acestui proiect derivă din contextul creat de pandemia cu Sars-CoV-2, lipsa dotărilor cu echipamente a unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Oradea, precum și din nevoia de a asigura accesul tuturor elevilor la educație, de actualitate fiind în acest sens desfășurarea cursurilor preponderent în mediul online.
Astfel, Primăria Oradea dorește să răspundă acestor provocări, susținând desfășurarea serviciilor publice educaționale în mediul online.
Se are în vedere achiziția și dotarea elevilor înscriși la unitățile școlare de pe raza municipiului Oradea cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației (7.094 de tablete şcolare), precum și dotarea sălilor de clasă din școli și a cadrelor didactice cu echipamente/dispozitive electronice, dotarea a 1.141 de săli de clasă cu un pachet care conține: laptop, tablă interactivă, router wireless și cameră web.
Beneficiarii direcți ai proiectului de educație digitală în învățământul preuniversitar din Oradea sunt:
- 1.896 de cadre didactice;
- 9.225 de elevi din ciclul primar;
- 7.398 de elevi din ciclul gimnazial;
- 9.877 de elevi din ciclul liceal;
- 1.431 de elevi din învățământul profesional;
- unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Oradea.
Acest proiect va fi implementat de Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională și va fi finanțat prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2 - Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă,  Prioritatea de investiții 2c. - Consolidarea aplicaţiilor TIC pentru e-guvernare, e-învăţare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, Acţiunea 2.3.3 - Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură, cod SMIS Proiect: 144441. (B.P.)

Trimite email

miercuri, 26 ianuarie 2022