Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Burse tăiate din pix

Poartă negru pentru bursă!

Burse tăiate din pix

Consiliul Județean al Elevilor Bihor, unica structură de reprezentare a celor peste 95.000 de elevi bihoreni, se alătură protestului inițiat de Consiliul Național al Elevilor în privința inechității acordării burselor.

În ultima săptămână din acest semestru, îndemnăm toți elevii să poarte negru pentru a-și arăta nemulțumirea față de deciziile luate peste noapte și fără consultare de către Ministerul Educației! Dorim să ne exprimăm dezacordul deplin în ceea ce privește modificarea pragului minim ce condiționează elevii în procesul de luare a bursei de merit, acesta fiind urcat de la 8,50 la 9,50. Atitudinea indiferentă adoptată de către Ministerul Educației demonstrează, încă o dată, lipsa de implicare, iresponsabilitatea și comunicarea lacunară manifestată de autoritățile responsabile când vine vorba de ascultarea doleanțelor elevilor. Prioritizarea drepturilor și nevoilor beneficiarilor primari ai educației este esențială pentru o bună desfășurare a actului educativ, deja supus nenumăratelor schimbări neanunțate din acest an școlar, astfel încât tăierea burselor nu face decât să evidențieze faptul că, în România, elevii sunt a treia roată la căruță. Ordinul de ministru, semnat pe 22 decembrie 2021, prin care privează zeci de mii de elevi de dreptul la educație a fost implementat în baza unor criterii discriminatorii, sub pretextul creșterii mediilor ca urmare a școlii online. În acest sens, Consiliul Județean al Elevilor Bihor își exprimă vehement solicitarea revizuirii deciziei luate, precum și a necesității consultării elevilor înainte de începerea semestrului al II-lea, având în considerare propunerile inițiale înaintate de către Consiliul Național al Elevilor. Poziția structurii naționale de reprezentare a elevilor a propus în urmă cu câteva luni diferențierea bursei în funcție de pragul de medie, respectiv un anumit cuantum pentru mediile cuprinse până la 9,49 și un alt cuantum pentru mediile cuprinse între 9,50 și 10. În schimb, comunicatul de presă prezentat de Minister a denaturat situația expusă ferm de Consiliul Național al Elevilor, iar hotărârea impusă a condus la haosul și incertitudinea în care ne aflăm astăzi.
Solidaritate între elevi
Empatizăm cu sentimentele de frustrare și dezamăgire a colegilor noștri, motiv pentru care, în semn de protest și pentru a atrage un semnal de alarmă asupra modului în care evoluează situația educației din țară, în ultima săptămână ne îmbrăcăm în negru. Haideți să susținem acest demers și să milităm împreună pentru recuperarea burselor și reevaluarea criteriilor de acordare ale acestora!
Biroul Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Bihor
https://consiliulelevilorbihor.com/2022/01/10/elevii-bihoreni-poarta-negru-in-semn-de-protest-pentru-burse/
 

Trimite email

miercuri, 26 ianuarie 2022