Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Ziua de 10 ianuarie a devenit Ziua națională a matematicii, informaticii şi ştiinţelor naturii

La Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș

Ziua de 10 ianuarie a devenit Ziua națională a matematicii, informaticii şi ştiinţelor naturii

Celebration of theDay of Mathematics, Informaticsand Natural Sciences (January 10, 2022)

Ziua de 10 ianuarie a devenit Ziua națională a matematicii, informaticii şi ştiinţelor naturii, ea fiind ziua de naștere a academicianului Grigore Constantin Moisil.
Legea nr. 82/15/04/2021 instituie ziua de 10 ianuarie - Ziua Matematicii, Informaticii şi Ştiinţelor naturii.
„Dă-i o șansă matematicii să te cucerească!"- ediția I
Luni, 10 ianuarie 2022, Catedra de matematică, informatică, științele naturii (fizică, chimie, biologie) și echipa de management a proiectului Erasmus+ „Geometrician`sviews" a coordonat activitatea „Dă-i o șansă matematicii să te cucerească!"- ediția I.
Argument:
Când eşti elev, ca să poţi iubi matematica, trebuie să privești dincolo de efortul depus în procesul de pregătire, de învățare a lecției sau de realizare a temei. Orice activitate de învățare implică perseverență și motivație în vederea depășirii obstacolelor. Accesul la frumuseţea MATEMATICII trece prin CULTURĂ. Literatura, muzica, artele plastice, teatrul, filmul, televiziunea fac parte din viaţa noastră, sunt o parte din rădăcinile matematicii. Satisfacţia pe care ţi-o dă o nouă teoremă sau teorie este comparabilă cu satisfacţia pe care o încerci în sala de concert sau într-o expoziţie de artă plastică - satisfacţie estetică. Este demonstrat faptul că dacă nu ai cultura umanistă îngemănată cu cea ştiinţifică, este greu să-ţi înţelegi propria profesie.
Da, cu mult timp în urmă, matematica a devenit un teritoriu în sine, cu legile, regulile şi obiceiurile ei.  „Viaţa din jurul nostru cuprinde matematică întocmai cum aerul cuprinde oxigenul". Oare nu este acesta un motiv suficient pentru a iubi matematica, pentru a dori să ţi-o însuşeşti, pentru a încerca să-i înţelegi frumuseţea? Un alt motiv pentru a dori să înveți matematica ar fi respectul față de tine, faţă de profesori, față de cei care au păstrat vie pasiunea de a înțelege ceea ce ne înconjoară.
Matematica este plină de forţă şi temperament. Numai gustând dintr-o prăjitură, poţi afirma dacă este bună sau nu din punctul tău de vedere. Vă îndemnăm pe toți să perseverați în a descoperi tainele matematicii, dându-i astfel șansa să vă cucerească.
(Au fost folosite citate din blogul https://simonachirila.wordpress.com/2017/07/06/despre-frumusetea-matematicii/ pe care vă îndemnăm să îl citiți).
Activitatea desfășurată în școala noastră a constat în organizarea mai multor concursuri adresate juniorilor (fiecare elev participă la categoria de vârstă corespunzătoare clasei în care este înscris în acest an școlar) sau seniorilor (foștii elevi) și diseminarea activităților desfășurate până în prezent în cadrul proiectului Erasmus+„Geometrician`sviews".
Secțiunile din concurs au fost:
1.Secțiunea ȘTIINȚIFICĂ
-1.1. (PERFORMANȚĂ) Alegerea unei probleme nerezolvate din Gazeta Matematică 2021, și rezolvarea acesteia (Problemele pot fi dintre cele adresate clasei pe care o frecventează elevul în acest an școlar).
-1.2. (CREATIVITATE) Pornind de la o noțiune matematică învățată în acest an școlar elevii au fost încurajați să enunțe și să rezolve cinci probleme practice (diferite) care folosesc noțiunea aleasă.
-1.3. (GÂNDIRE ALGORITMICĂ) Participarea și situarea pe locuri fruntașe la concursul NEXTLAB.TEACH.
2.Secțiunea CREAȚIE
-2.1. (ARTISTICĂ) Realizarea unui desen, a unei picturi sau a unui lucru creat de elevi, bazat pe tema „Matematica și arta".
3.Secțiunea ȘTINȚIFICO-ARTISTICĂ
-3.1.(FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU MATEMATICA). Întrebări de matematică din materia clasei pe care o frecventează elevul și din cultura matematică.
Din juriu au făcut parte: 1.președinte - conf. univ. dr. Fechete Ioan, de la Universitatea din Oradea, Facultatea de Informatică și Științe, care ne sprijină pe partea de cercetare în cadrul proiectului Erasmus și 2. profesorii: Bercovici Crina, Cap Simona, Cap Gheorghe, Zoț Violeta, Cighir Claudia, Sabău Corina, FeneșiJemima, Szatmari Edit, Miklo Cecilia, Sabău Adrian-Ionuț și Bercovici Manuel.
Vom anunța premiile la adresa: https://sites.google.com/view/geometriciansviewsbeius/14-10-ianuarie-ziua-na%C8%9Bional%C4%83-a-matematicii-informaticii-%C5%9Fi-%C5%9Ftiintelor
Felicitări tuturor!
Organizatorii
 
Felicitări, organizatorilor!
 
Se spune că ,,de ce ți-e frică nu scapi". Multora le este frică de matematică, dar cum să scapi de matematică atunci când te lovești de ea la tot pasul! Nu poți păși, nu poți mișca un deget fără să nu dai de matematică, acasă, pe stradă, în piață, la magazine...
Și-atunci ce e de făcut?
Să te rogi să-ți dea Dumnezeu dascăli de matematică precum cei de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș" Beiuș, care să te atragă, să te cucerească, să te vrăjească și, în final, să iubești matematica!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Ziua de 10 ianuarie a devenit Ziua națională a matematicii, informaticii şi ştiinţelor naturii.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 26 ianuarie 2022