Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Dintre-atâtea voci plecate

Domnului ,,din capul mesei”

Dintre-atâtea voci plecate

Dintre-atâtea voci plecate, prea puține vin ‘napoi
Invocate de iubire, dor, credință, neuitare,
Și din somnul neființei se-ntrupează între noi
Ca profet al nemuririi doar acel ce har sfânt are.

M-aș fi dus să-ți stau la masă, resemnată,-n vremea ta,
Să te-ascult citind poeme, coborând din cer lumina
Pe-a ta rază de Luceafăr, eu să prind a mă-ngusta
Când tu-mi intri în orbite și-mi separi de iriși vina
Că privesc și cad pe gânduri: cine, oare,-i Dumnezeu?
Cel deasupra tuturora, fără teamă sau durere?
Ori acel ce se coboară pân-aici, unde sunt eu,
Și ne poartă-apoi cu sine înspre bolta cu mistere?
Ai plecat și n-apucasem să te văd ori să-ți vorbesc,
Dar te simt așa aproape, parcă-n capul mesei cântă
Vocea ta, romanța serii, și m-aplec, și mă grăbesc
Să-ți leg rana-nstrăinării cu aripa mea cea frântă
Și să las trei lacrimi calde, apostilă,-n palma-ți grea.
Te asemăn, vag, cu Domnul, pentru-al său cuvânt ucis:
Voi, ‘nainte mergătorii, ce-ați știut că-n lumea rea
Suferința-i rezervată celui blând, de rău dezis!
Dar din perla scoicii tale,
Marea și-a născut un fiu,
Cerul și-a născut un astru și eu parcă am un tată;
Cu răbdarea-ncredințării că lucești pe boltă-ți scriu
Că lumina mă inspiră s-aud vocea ta plecată
Și să-ți spun, azi, Eminescu: drumul tău spinos și greu
Nu s-a terminat la Bellu, nici sub piatră, nici sub cruce,
Căci prin forța strofei tale printre oameni ești un zeu
Ce deschide larg mormântul și spre cer prin vers îi duce!
Mă aplec și spre aceia care zac, uitați, în lut.
Nu le-adaug o credință, doar le spun ce se vorbește:
Eminescu-i nemurirea,
Zborul cel spre absolut!
Noi suntem dovada sfântă că,-n românii toți, trăiește!
Mihaela Dindelegan
 
Câtă simțire sfântă!
Mihaela, multe voci s-au stins la Apus, dar Răsăritul îi cuprinde pe toți cu aura lui magnifică. Ei trăiesc mai abitir prin ceea ce au lăsat sub glie, la geam și în lacrima versurilor; ei ne impresionează prin actualitatea și trăinicia operei, îngânată la gura sobei de bunici și de nepoți.
El, Domnul Eminescu, revine și domină albastrul cerului, strălucirea stelelor și lacul cu nuferi; El ne doare, ca și alții, ,,voci plecate" ce ne inundă sufletele cu frumusețile lor de ,,neuitare" veșnică!
Mulțumim, Miha, studenta noastră de aur, cu sufletul pe tavă!
(OviDan)

Trimite email

miercuri, 26 ianuarie 2022