Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Învăţăm să dăruim

Puterea exemplului la Grădinița Nr. 54

Învăţăm să dăruim

Învăţam să dăruim încă de la vârste mici, să fim buni şi inimoşi, dând din puţinul nostru altora. Şi cel mai bine putem sădi aceste valori în sufletele celor mici prin puterea exemplului.

Luna decembrie a anului 2021 a fost o lună a emoţiilor şi a dărniciei care ne va aduce mereu aminte de cât de buni, darnici şi inimoşi putem fi. În acest sens, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 54 Oradea a demonstrat bunătate și dărnicie derulând acţiuni caritabile prin implicarea în cadrul proiectelor „Sărbători pentru toţi" şi „O masă caldă", proiecte iniţiate de Asociaţia Annah. Coordonatoarele proiectelor, prof. Ailisoaie Simona Anca şi prof. Lazăr Lenuţa, prin implicarea întregului colectiv de cadre didactice de la G.P.P. Nr. 54, locaţia Dacia 110, respectiv structurile Eurobusiness, de pe strada Gh. Mărdărescu nr. 12 şi G.P.P. Nr. 42, strada Salcâmilor nr. 8, instituţii reprezentate de doamna director prof. Pele Mihaela Ana, împreună cu copiii şi părinţii acestora, au pus mână de la mână pentru a dărui un strop de bucurie unor semeni aflați în situaţii dificile.
Proiectul „Sărbători pentru toţi" a presupus strângerea de pachete cu alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte, dulciuri, jucării, rechizite etc care au fost dăruite unor copii la care Moş Crăciun nu a putut să ajungă, aducând astfel o rază de lumină și speranţă pentru o lume mai bună.
Pentru proiectul „O masă caldă" a fost donată o cantitate considerabilă de alimente către Asociaţia Annah. Aceste alimente au fost folosite pentru a pregăti masa de Crăciun şi a aduce un strop de bucurie şi alinare celor care nu au.  
În urma acestor demersuri copiii din grădiniţă au învăţat să dăruiască, să fie mai buni şi atenţi cu nevoile celor din jurul lor şi vor continua implicarea în astfel de activităţi, îndrumaţi de d-nele educatoare şi sprijiniţi de părinţi.
Mulţumim tuturor persoanelor implicate şi nu uitaţi să dăruiţi bucurii şi zâmbete ori de câte ori aveţi ocazia!
Educatoare Ailisoaie Simona & Lazăr Lenuţa
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Învăţăm să dăruim.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 26 ianuarie 2022