Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

„Universitatea din Oradea te vrea parte la carte”

Universitatea din Oradea lansează campania intitulată

„Universitatea din Oradea te vrea parte la carte”

Consecventă ideii de a fi o prezență cât mai activă în comunitatea locală, Universitatea din Oradea lansează campania intitulată „Universitatea din Oradea te vrea parte la carte".

Proiectul, inițiat de prorectorul universității, conf. univ. dr. habil. Sorin Borza, își propune să ofere, gratuit, cărți: studenților, profesorilor și, mai ales, tuturor orădenilor iubitori de lectură și cunoaștere. Volumele provin din donații, fiind cărți care există deja într-un număr suficient în colecțiile bibliotecii.
„Universitatea din Oradea și-a propus să fie o instituție deschisă față de comunitate, iar acest proiect este doar una dintre formele în care dorim să ne manifestăm deschiderea față de orădeni. Dăruind aceste cărți, încercăm să oferim comunității locale posibilitatea de a avea acces la cunoaștere, prin deschiderea Bibliotecii Universității din Oradea spre cetățeni", spune conf. univ. dr. habil. Sorin Borza.
Pentru ca un număr cât mai mare de orădeni să aibă acces comod la aceste cărți, ele sunt puse la dispoziția celor interesați în holurile Bibliotecii Universității din Oradea și ale facultăților din bulevardul Magheru (Drept), respectiv Parcul 1 Decembrie (Medicină). Pentru început, pe rafturile instalate în fiecare dintre aceste locuri, au fost așezate câte 250 de volume, deopotrivă beletristică, dar și carte științifică, stocurile de carte urmând a fi completate periodic.
„Primele reacții sunt foarte bune. Încă din prima zi, am avut profesori și studenți care s-a arătat interesați de acest proiect și care, evident, n-au plecat cu mâna goală de lângă raftul cu cărți", spune Florica Ujoc, șefa serviciului Bibliotecă a Universității din Oradea. „Practic, oricine poate să treacă pe la aceste rafturi și, dacă găsește ceva pe gustul său, să ia acasă, gratuit, cartea dorită", explică domnia sa.
Ideea de a aduce cât mai aproape instituția academică de comunitatea locală și de a oferi orădenilor „acces la cunoaștere" nu se oprește aici. Prorectorul Universității din Oradea, conf. univ. dr. habil. Sorin Borza, a declarat că, în aceste zile, se caută soluțiile tehnice optime pentru ca orădenii să poată avea acces și la acele cărți în format electronic, deținute de Biblioteca Universității, care nu se află sub incidența drepturilor de autor.

Trimite email

miercuri, 26 ianuarie 2022