Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Aur și argint pentru reprezentanții României

La Balcaniada de matematică,

Aur și argint pentru reprezentanții României

02.05.2007
Cinci medalii la Balcaniada de matematică pentru seniori.

Lotul olimpic de matematică al României a obținut 5 medalii (două de aur și trei de argint) și o mențiune, la a XXIV-a ediție a Olimpiadei Balcanice de matematică pentru seniori, desfășurată în perioada 27 aprilie - 2 mai 2007, în Grecia (insula Rhodos).
Cele două medalii de aur au fost cucerite de Lucian Þurea (clasa a XI-a, Colegiul Național „Tudor Vianu" din București), care a obținut și punctaj maxim, și Adrian Zahariuc (clasa a XlI-a / Colegiul Național „Ferdinand l" din Bacău). Livia Ilie și Mihail Dumitrescu, ambii elvi în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București, respectiv Nicolae Papară (clasa a XI-a / Colegiul Național „Gheorghe Lazăr" din Sibiu) au câștigat medaliile de bronz. Mențiunea i-a revenit lui Andrei Deneanu (clasa a X-a / Liceul Internațional de Informatică din București).
Elevii români vor reveni în țară, miercuri 2 mai, ora 18.30, și vor fi întâmpinați pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă" de o delegație a Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului.
Olimpiada Balcanică de Matematică (OBM) are statut de concurs regional. Fiecare stat participant, cu excepția celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum 6 elevi din învățământul liceal, a căror vârstă nu depășește 20 de ani la data desfășurării competiției. La ediția din acest an au luat parte peste 140 de elevi și profesori din 13 țări.
Lotul României a fost pregătit și condus de profesorii Radu Gologan și Bogdan Enescu.

Biroul de presă

Trimite email

miercuri, 8 aprilie 2020