Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Despre patimile, moartea și învierea lui Iisus Hristos

În cadrul Comisiei metodice

Despre patimile, moartea și învierea lui Iisus Hristos

În ultima săptămână de școală, înaintea vacanței de primăvară, elevii clasei a IV-a C, de la Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Oradea au susținut, îndrumați de doamna profesoară Milian Mariana, o oră de religie ortodoxă minunată din toate punctele de vedere…

 Lecția s-a desfășurat în cadrul Comisiei metodice a profesorilor de istorie-geografie și religie din școala noastră.
 Activitatea a început cu un șir de întrebări despre patimile, moartea și învierea Domnului nostru Iisus Hristos (capitol în care se înscrie  și lecția propriu-zisă).  Prin răspunsurile date și completările aduse, elevii au demonstrat bagajul de cunoștințe  pe care-l dețin, precum și interesul manifestat față de subiectul discutat. După completarea unui aritmogrif, a urmat un scurt dialog despre tradițiile de Paști, culminând cu partea practică a orei – „încondeierea” ouălor roșii. Fiecare elev a încercat ca pe oul roșu primit să traseze linii, puncte, simboluri pascale, într-un mod cât mai creativ și original, cu ajutorul  pixului corector alb.
 La final, toate ouăle „pictate” au fost adunate într-un coș realizat la ora de educație tehnologică. Atât doamna director, prof. Gheorghina Bîrlădeanu, cât și doamna profesoară Agoșton Simona, care au asistat la activitate, au apreciat-o ca reușită, din toate punctele de vedere.
 În plus, activitatea le-a prilejuit doamnelor profesoare să admire și alte lucrări realizate de elevii îndrumați de doamna institutor Monica Toader, în cadrul proiectului intercultural și interzonal “Primăvară…primăvară!” Tot cu ocazia Sfintelor Sărbători, felicitările confecționate au fost dăruite cadrelor didactice din școală, dar și partenerilor de proiect, preșcolarilor (din grupa mică, mijlocie și pregătitoare) de la Grădinița nr. 55 din Oradea.
 În prag de Sfinte Sărbători Pascale, vă urăm să aveți parte de lumina, pacea și bucuria Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos!  (Dorina T.)

Trimite email

joi, 22 august 2019